Stof
Stof Nieuws 30 maart 2004
Leestijd: 1 minuut

Witte oordopjes een nuttige hint voor overvallers

The Register schrijft dat de Engelse politie bezitters van een iPod gewaarschuwd heeft voor overvallers. Door de kenmerkende witte oordopjes van de iPod weten overvallers namelijk precies wie zo’n waardevolle en populaire ‘prooi’ bij zich draagt. Ter illustratie wordt verwezen naar een artikel uit Times van een overvallen (ex) iPod bezitter.

The Times tells the sorry tale of 22-year-old language student Roland Baskerville, who lost his 20GB model on the mean streets of Birmingham: “I was walking down the road near to my home when a man who was walking the other way pointed at my headphones.”

The thief then asked Baskerville if he was listening to an iPod and, receiving an affirmative answer, he “pulled a knife out and started waving it at me, saying: ‘Well hand it over, then.’ I gave it to him and he ran off. He must have known I was wearing an iPod because of the white headphones.”

De politie adviseert iPod bezittens om andere, minder kenmerkende oordopjes te gebruiken om minder aandacht van overvallers te trekken. Dat idee valt volgens The Sun echter niet zo goed bij iPod bezitters. Die willen namelijk juist via de oordopjes laten zien dat ze bij de incrowd horen: “There are guys who’d rather be robbed than change the colour of the headphones.” De iPod oordopjes zijn het zichtbare bewijs dat je in het bezit bent van een statussymbool. Op het forum van iPod Lounge schrijft iemand:

“I always pick out the iPod people when I’m walking down the street. I know who all the cool people are.”

Het is maar dat je het weet… aangezien recentelijk iemand in ons forum ook een gestolen iPod heeft aangegeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.