Witte oordopjes een nuttige hint voor overvallers

Door: Stof - 14 reacties

The Register schrijft dat de Engelse politie bezitters van een iPod gewaarschuwd heeft voor overvallers. Door de kenmerkende witte oordopjes van de iPod weten overvallers namelijk precies wie zo’n waardevolle en populaire ‘prooi’ bij zich draagt. Ter illustratie wordt verwezen naar een artikel uit Times van een overvallen (ex) iPod bezitter.

The Times tells the sorry tale of 22-year-old language student Roland Baskerville, who lost his 20GB model on the mean streets of Birmingham: “I was walking down the road near to my home when a man who was walking the other way pointed at my headphones.”

The thief then asked Baskerville if he was listening to an iPod and, receiving an affirmative answer, he “pulled a knife out and started waving it at me, saying: ‘Well hand it over, then.’ I gave it to him and he ran off. He must have known I was wearing an iPod because of the white headphones.”

De politie adviseert iPod bezittens om andere, minder kenmerkende oordopjes te gebruiken om minder aandacht van overvallers te trekken. Dat idee valt volgens The Sun echter niet zo goed bij iPod bezitters. Die willen namelijk juist via de oordopjes laten zien dat ze bij de incrowd horen: “There are guys whoā€™d rather be robbed than change the colour of the headphones.” De iPod oordopjes zijn het zichtbare bewijs dat je in het bezit bent van een statussymbool. Op het forum van iPod Lounge schrijft iemand:

“I always pick out the iPod people when I’m walking down the street. I know who all the cool people are.”

Het is maar dat je het weet… aangezien recentelijk iemand in ons forum ook een gestolen iPod heeft aangegeven.

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  Zora la rousse

  “……mean streets of Birmingham……”
  En vind je het dan nog gek dat je hier je spullen kwijt raakt?;)

 • Profielfoto
  WebJ

  Trieste overvallers…..

  Maar die persoon van het forum van iPod Lounge heeft inderdaad wel gelijk!

 • Profielfoto
  PeterDiertens

  De dopjes zijn niet echt geweldig, maar inderdaad, veel mensen blijven ze dragen voor de coolfactor. Ik meende dat Steve Jobs eens in een interview daarop heeft gezinspeeld, hij schetste het scenario van iemand die witte dopjes aan zijn walkman heeft hangen en hoe een aanvankelijk geĆÆnteresseerde kandidaat van het andere geslacht teleurgesteld zou afdruipen als op de hippe vraag “What’s on your ‘pod?” het foute antwoord komt “Ik heb geen iPod”.

  Toevallig heb ik ook een MP3 speler en toevallig zitten daar ook witte dopjes bij. Erg lullig, maar ze zijn zo handig want geĆÆntegreerd in een lanyard (neklus) waar het spelertje aan hangt. Mijn “muzikale stopdas” zo te zeggen. Ik zou er ook niet ’s nachts mee door de ongure buurten van Birmingham gaan lopen….
  (edit: Typos)

 • Profielfoto
  LoveBug356

  http://forum.macosx.nl/viewtopic.php?t=15745

  Had ik in February al gepost ???
  Maarja,

  Ik vind het toch spijtig dat het in deze wereld zo moet lopen.

 • Profielfoto
  error

  Binnenkort zijn alle snoeren wit… maar die Apple oordopjes heb ik nog nooit gebruikt. Sinds een paar jaar gebruik ik een hele handige Sony MDR-G73SP – perfect geluid en zeer geschikt voor buiten de deur vanwege het niet geheel afgesloten zijn van omgevingsgeluid.

  http://www.electronics-online.co.uk/acatalog/hp_no_lg_so_mdrg73sp.gif

  In Soho New York zie je wel overal van die witte snoeren… in Rotterdam zeer zelden.

 • Profielfoto
  Laiste

  In Rotterdam zelden?? Ik kom op centraal station en in de trein naar Rotterdam toch echt erg veel iPodbezitters tegen… Inderdaad, tis wel een statussymbool, ik geef toe dat ik er zelf ook even op let of iemand een podje bij zich heeft en dan heeft diegene inderdaad een streepie voor op de mensjes met een draagbare cdspeler of een mp3spelert met 128 mb… :D

  Best erg… maar wel leuk!

 • Profielfoto
  GIJay

  inderdaad… en het zet je ook aan om sneller contact te leggen met mensen, bv in de bus.

  Heb al heel wat mensen leren kennen door de iPod.

 • Profielfoto
  Roksx

  Ik heb niet voor niks iPod In-Ear Headphones gekocht voor m’n MiniDisc Walkman:)

  Edit: Op Rotterdam Centraal zie je inderdaad opvallend veel iPod bezitters.

 • Profielfoto
  Josh

  Voor opsporing van een gestolen Mac moet een Indiƫr, heb ik eens gelezen, een pro gemaakt hebben om o.b.v. het serienummer het apparaat te kunnen traceren. Iets voor iPod ook?

 • Profielfoto
  cubizer

  Wat is de site van die Indier? Misschien zijn mijn macs ook wel gestolen:p

 • Profielfoto
  vic

  hmmm, als de witte dopjes te zien zijn, ben je toch (denk ik)naar je ipod aan het luisteren… als hij dan gestolen wordt merk je dat toch meteen??

 • Profielfoto
  iboex

  maar dan is het echt wel al lang te laat!!! trust me on this one…;)