Twee klassiekers komen alsnog naar de Mac

Door: Sad - 4 reacties

De oprechte hardcore gamer kiest vandaag de dag nog steeds niet voor de Mac. Hoewel Apple de hardware inmiddels wel op orde heeft voor de meest complexe 3D spellen, is het qua software titels nog niet helemaal wat de echte spelfanaten ervan verwachten. Gelukkig komen steeds meer grote titels ook op Mac OSX uit. Maar hoe zit het met oude classics?

Aspyr media komt nu met twee klassieke titels, waarvan PC gamers altijd zeggen:”Ja, als je die niet hebt, dan houdt het op!“, om vervolgens nog een potje te spelen en de Mac aanhangers beteuterd achter te laten. Dit zijn Battlefield 1942: Deluxe edition en Command & Conquer: Generals.

Hoewel deze spellen al zo’n twee jaar op de markt zijn, zijn ze in PC-land nog steeds razend populair. Vooral op de online multiplayer servers wordt door duizenden fans per dag gespeeld. Hierdoor heeft Aspyr besloten om alsnog de Mac versies uit te brengen.

Command & Conquer: Generals
(Ook wel C&CG genoemd) is een strategisch oorlogsspel waarbij je “levensechte” oorlogssituaties op de wereld kan naspelen. Je kan generaal worden van het Amerikaanse leger, het Chinese leger of het “Global Liberation Army”. In een echte 3D wereld kan je strategieĆ«n uitzetten en een veelheid van wapens en troepen op de been brengen om je doel te bereiken. Je kan zowel tegen de computer spelen als tegen andere spelers in een online gevecht.

C&CG komt in April uit voor de Mac. Het ziet er veelbelovend uit, hoewel je minstens een 1 Ghz G4 moet hebben. Helaas kunnen online games alleen Mac tegen Mac gespeeld worden. De reden hiervoor is onduidelijk, maar ook met deze beperking zal het een groot plezier zijn om het te spelen.

Battlefield 1942: Deluxe Edition
(Ook wel BF1942 genoemd) is een “realtime first person shooter” die zich afspeelt in de tweede wereldoorlog. De kracht van dit immens populaire spel zit hem in het feit dat je gebruik kan maken van enorm veel wapens en voertuigen. Je kiest dus niet alleen een mitrailleur en handgranaten, maar je hebt de keus uit 35 historisch accurate voertuigen waarmee je op land, zee en in de lucht mee kan doen aan de strijd. In de online multiplayer gevechten kunnen tot 64 personen tegelijk mee doen om samen opdrachten uit te voeren.

Battlefield 1942 komt in het tweede kwartaal van dit jaar uit. De “Road to Rome” expansion pack zit er bij in. Dit pakket bevat weer extra levels, wapens en strijdkrachten. Je hebt minimaal een 700 MHz G3 nodig om het te spelen, maar let wel: de installatie vereist een DVD speler.

Bronnen:
Aspyr: C&CG
Aspyr: BF1942

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Bigs

  De Mac vs Mac multiplayer zal wel zijn omdat het onder Windows gebruik maakt van DirectPlay en dat systeem is zo gesloten dat je daar niet zomaar met een Mac tussenkomt. Denk ik

 • Profielfoto
  suicide

  Zou TIJD worden dat the generals komt ook, ze blijven maar uitstellen en uitstellen, gaat redelijk op vapourware lijken…..

 • Profielfoto
  rbroen

  Ik hoop dat de optimalisatie voor de Mac iets beter gedaan is als bij UT2004… :(

 • Profielfoto
  iBert

  Op C&C Generals wacht ik al onnoemelijk lang. Laten we hopen dat het dan ook zonder schokken en met goede graphics draait op m’n iMac 1,25 Ghz.