Screenshot Crm4Mac online

Door: Kees Wibra - 25 reacties

Volgende week start de Beta periode van Crm4Mac. Een Nederlandse applicatie die iCal, Adresboek en Mail samensmelt in 1 interface voor relatiebeheer. De Beta is overigens Engelstalig.

23 Januari j.l. werd de alfa versie aan een select gezelschap op het Apple/MacFan feest getoond. De positieve reacties waren enorm. Nu nadert de interface voltooiing en zijn de makers bijna klaar met de functionaliteit van de Beta versie. Een screenshot is nu online!
Screenshot Crm4Mac

Noot: Auteur van dit artikel schrijft ook voor MacFan en is bij de ontwikkeling van Crm4Mac betrokken.

Reacties

25 reacties
 • Profielfoto
  Mr. Mac

  Ben benieuwd, ziet er veel belovend uit.
  Precies wat we nog miste.

 • Profielfoto
  Castor

  Zo de spanning stijgt… ik ben erg benieuwd! De interface ziet er interessant uit – als de usability goed is zou er weleens een onmisbare applicatie voor de zelfstandigen onder ons (zoals ondergetekende) kunnen komen. Kom op met die beta!

 • Profielfoto
  macanoid

  oei – dat ziet er zeer fraai uit zeg. Ik wil wel beta testen hoor

 • Profielfoto
  Jordan_D

  Slick MF sh*t. Ik vraag me alleen af waarom Steve en co hier niet opgekomen zijn?
  Maar wil het zeer graag uitproberen.

 • Profielfoto
  ivanzaancity

  WAARVOOR gebruik je dat programma? ???

 • Profielfoto
  Whymme

  Klinkt mooi. Maar 50 euro? Dat is wel heel erg duur voor iets dat niet meer dan een shell voor de iApps is…

  50 euro zal een goede prijs voor bedrijven zijn, maar behoorlijk duur voor die mensen die het particulier willen gebruiken.

 • Profielfoto
  ivanzaancity

  Net gezien.. vind ik het wel een beetje onzin. :p

 • Profielfoto
  HRH

  Ik denk dat dit een aardige tool kan zijn bij Customer Relations Management. CRM is wel ff wat meer dan relatiebeheer denk ik. Het is meer hoe je een tool als dit in je organisatie gebruikt. Welke processen er nodig zijn om de hele organisatie op het gebied van CRM hetzelfde te laten werken. En zoals ik al zei kan dit een hulpmiddel zijn. Ik ga het zeker bekijken.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  App lijkt me leuk, maar de naam is natuurlijk een zwaktebod. Site kan ook beter.

 • Profielfoto
  ajschol

  Iedereen die denkt dat je “CRM” kan invoeren door een dergelijke applicatie, weet helaas niet wat “CRM” is. Er bestaat niet *een* definitie van ‘CRM’, maar waar velen het inmiddels wel over eens zijn, is dat CRM veeleer een strategie, of zelfs een onderdeel van een missie is, instekend op processen in een organisatie. Software dient daarbij te ondersteunen. Het zit ‘m al in de naam: het is meer “management” en minder “engineering”. Het is niet voor niets dat 80% van alle projecten om CRM middels een softwarepakket in te voeren, mislukken…

  Anyways: CRM4Mac is een aardig alternatief voor mensen die wellicht een kleine onderneming hebben en inzichtelijker willen omgaan met klantengegevens. Wat dat betreft denk ik dat het de 50 Euro’s zeker waard is. Er zijn meerder Filemakerbedrijfjes die ook dergelijke applicaties op de markt brengen, met als doel het koppelen van gegevens, die echt wel wat meer geld kosten. Balen voor hen… Maar om deze applicatie nu “CRM4Mac” te noemen? Nee, dat gaat te ver…

 • Profielfoto
  Whymme

  BTW, is het normaal dat Albert Zeeman een stukje schrijft over een stuk software dat is ontwikkeld door Albert Zeeman? Journalistiek kan dit niet helemaal door de beugel, lijkt me.

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Waarom niet? Albert was hier al redacteur voordat hij dit heeft ontwikkeld. En wie kan hier het meeste over het stukje software vertellen? Hij zelf natuurlijk.

  Ik vind het eerlijk gezegd wel stoer dat de maker er zelfs iets over kan plaatsen, dan dat er of een andere redacteur maar een beetje overschrijft wat hij zegt. Ik schrijf zelf toch ook over de Teletekst Browser?

 • Profielfoto
  diederik

  Albert Zeeman schrijft hier met een dubbele tong;)
  Teletekst Browser is gratis?

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Dus? Cmr4Mac is een vernieuwend programma. Maar goed, zo’n spannende discussie vind ik dit ook weer niet. Beetje jammer.

 • Profielfoto
  Julian

  Spannende discussie is het niet, maar misschien wel relevant… Ik ben er op zich niet op tegen dat een redacteur zn eigen producten op deze manier wereldkundig maakt, mits het geen review is (dat is het ook niet) en hij erbij zet dat het product van hem is (dat is in dit geval niet gedaan).
  Ik ga CRM4Mac iig een keer proberen en als het hier niet op de voorpagina had gestaan, had ik het misschien nooit gezien.

 • Profielfoto
  ziggy

  Laten we niet doen alsof dit een journalistiek medium is. Net als andere macgebruikers sites is vrijwel alles hier niet objectief, want gezien door een enorme Macbril. En daar is niets mis mee, als het maar duidelijk is, en dat is het. En als Albert een mooi stukkie software weet te maken, dan adviseer ik eenieder die daarvan gebruik denkt te maken het te testen en daarna zijn oordeel te vellen. Dat gezeur vooraf dat je er zelf niks aan hebt, daar heb ik weer niks aan. Hulde aan alle macontwikkelaars.
  Zo
  Ziggy

 • Profielfoto
  druppelstop

  ik sluit me aan bij Ziggy. Hulde aan alles macontwikkelaars!

 • Profielfoto
  cjknl

  Mijn Hemel! Wat een stelletje tobbers. Prietpraat. Bah!
  Lees en denk eerst voordat je gaat ‘oordelen’ over eea.

  Als je de Faq leest op die ibizzi-site weet je [bijna] alles.
  Ibizzi is van Albert en de software van Fred. Het kost straks
  49 euro en je mag het nu uittesten, op zijn technische en
  wellicht ook commerciele waarden.
  Je hoeft het niet te kopen, laat staan gebruiken.

  Wees toch eens enthousiast dat enkelen onder ons het leuk
  vinden en misschien ook een beetje trots zijn om iets te bedenken
  en het dan ook nog op onze ‘MacOSX.nl’ plaatsen.
  Redacteur of niet!

  Moet het dan eerst ‘aangeboden’ worden aan andere Mac-groepen?
  Of aan de Raad voor de Journalistiek voorleggen… omdat een
  redacteur zijn ‘artikel/product’ te berde brengt?
  Of maar zien hoe je je ‘Crm4Mac’ wereldkundig maakt op een
  logische en voordehandliggende manier?

  Als het ‘gratis’ is… mag het wel! Dan geen bezwaar. Jaja!

  Er is niets mis mee, zoals het is gegaan. Succes.;)

 • Profielfoto
  Whymme

  Hm…

  Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar een van de redenen dat ik deze site bezoek is dat ik op de hoogte wil worden gehouden over hoe het met de mac-wereld, en meer precies mac-nederland, zit. Deze site is daar een goede bron voor.
  Dat nieuws hier met een mac-bril wordt gezien, dat weet ik. En dat ik dat weet maakt dat ik daar rekening mee kan houden in mijn interpretatie van het nieuws. Als ik een zekere meneer Balkenende zijn mening hoor geven over de prestaties van de Nederlandse regering, dan helpt de informatie dat mijnheer Balkenende minister-president is van die regering, een stuk om zijn mening op waarde te schatten.
  Op die manier vind ik ook dat als de heren Zeeman en Mol, of anderen, schrijven over bepaalde programma’s, dat ze minstens zouden kunnen vermelden dat zij bij de ontwikkeling van deze programma’s betrokken zijn. Een gebrek aan objectiviteit op deze site verwacht ik niet, en MacOSX.nl zou MacOSX.nl niet zijn zonder een stevig stuk favoritisme voor de mac. Maar het wel of niet vermelden dat je betrokken bent bij programma’s waar je over schrijft heeft niet zozeer met objectiviteit te maken als wel met integriteit. En nee, met voorgaande zin beschuldig ik niemand hier van een gebrek aan integriteit; het stoort me enkel dat de illusie hiervan al snel wordt gewekt.

  De manier waarop dit bericht werd gepost is m.i. nogal ongelukkig. Dat zegt niets over de kwaliteit van het programma, en heeft er niets mee te maken of CRM4Mac gratis is of niet. Ik heb teleteks browser gedownload nadat dat programma hier werd genoemd, maar zonder dat ik wist dat het was ontwikkeld door Adriaan; de eerste keer dat ik dat hoorde is in deze thread.

  In het kort; ik vind (en dat is mijn mening) dat het de geloofwaardigheid van de site ten goede zou komen als bij promotie van eigen produkten dit duidelijk wordt aangegeven. Het zou voor mij zeker geen reden zijn om die produkten niet te proberen, maar het is wel informatie die belangrijk is om te begrijpen met welk oogpunt het bericht is geschreven.

  Whymme

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Dank voor je bijdrage Whymme, maar nergens is verstopt dat Albert betrokken is bij de ontwikkeling van de software. Ik zie objectiviteit als niet moeilijk doen als een auteur iets over zijn software schrijft. We doen daar niet moeilijk over, omdat wij weten objectief te zijn. Je hebt gelijk dat het beter is om erbij te vermelden, en zo te zien heeft iemand dat zojuist gedaan. Echter vind ik het niet iets om je zo druk over te maken. Ik vind het alleen nogal jammer dat mensen zich af en toe als een complot-specialisten gedragen.

 • Profielfoto
  Whymme

  ” Ik vind het alleen nogal jammer dat mensen zich af en toe als een complot-specialisten gedragen.”

  Je bedoelt, als mensen allerlei motieven zoeken achter mijn bericht, en er dingen in lezen die ik helemaal niet heb geschreven, zoals dat ik het een slecht produkt zou vinden, dat ik niet trots ben op Nederlandse produkten, dat ik enkel enthousiast ben over produkten die gratis zijn, dat ik voorstel om berichten op deze site eerst voor te leggen aan de raad van journalistiek .. als ik enkel een opmerking maak over het feit dat Albert zijn eigen software hier plugt zonder te vermelden hoe hij hierbij betrokken is…. Tja, Adriaan, dan kan ik je enkel gelijk geven.

  Whymme

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Perfect.

 • Profielfoto
  diederik

  Met Whymme eens… behalve dat over de prijs dan
  Ja en dan even over wat ik eerder schreef… inderdaad het doet er niet toe of iets gratis is of niet.
  Behalve voor voor de portomonaie dan;)
  Goed dat de mensen hier voor elkaar in de bres springen.
  Lang leve MacOSX.nl!

 • Profielfoto
  PeterH

  Ik ben niet bij de ontwikkeling van de software betrokken!!:p

  Op 13 maart hebben we de volgende bijeenkomst van de gebruikersgroep ‘De Mac Groep’ in Valkenswaard. Er zal een presentatie gegeven worden van het pakket CRM4Mac. Meer informatie over CRM4Mac is te vinden op de bijeenkomst van 13 maart en op de site Crm4Mac. Je kunt je ook inschrijven als beta-tester.

  http://www.macgroep.nl
  http://www.crm4mac.nl

 • Profielfoto
  Mako

  Heb al gereageerd, krijgt totaal geen reactie…