Problemen na grotere updates?

Door: JeePee - 16 reacties

Na iedere grotere update komen we altijd wel verhalen tegen van mensen die problemen ondervinden. Mogelijk kan dit bij een groot deel van die mensen opgelost worden, door simpelweg na het constanteren van de problemen, de Combo Updater te downloaden en deze er eens extra overheen te installeren.
MacFixit meldt dat vele gebruikers die problemen hadden bij grotere updates, baat hebben gehad bij het installeren van de Combo Updater. Zo kan een Combo Updater de problemen die ontstaan zijn na een eerdere update alsnog in orde maken.

Een Combo Updater is een installatie pakket waar alle voorgaande updates, dus ook beveiligingsupdates in zitten. Veel mensen denken dat het alleen voor het gemak is, dus om van de eerste versie van een systeem, zoals 10.3 in één keer naar de meest recente versie bijvoorbeeld 10.3.3 te updaten, in plaats van achter elkaar elke update apart te moeten downloaden en installeren. Vanaf nu weten we beter…


Overigens hebben we op ons forum ook al iemand die er baat bij heeft gehad. Hmmble geeft in dit draadje aan dat zijn problemen met weergave van tekst, sinds de Combo Updater zijn verholpen. Even snel afkloppen…

MacFixit

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  JeePee

  En dan hebben we het nog niet eens gehad over het permissies repareren voordat je gaat updaten, het handhaven van de originele locaties van Apple-programmatuur en het belang van een goed functionerend systeem voordat je een grote update er overheen haalt.;)

 • Profielfoto
  Pasav

  :( mijn 2175 weigert te scannen heb versie 6.34 geinstalleerd (versie van Jan 2004) maar nog niks …:( De gebruikelijke stappen maar gaan volgen …

 • Profielfoto
  aperitivo

  Pfff, volgens mij zijn de verhalen van problemen overdreven. D.w.z. het lijkt me dat de meerderhied van de OSX gebruikers (duizenden) geen enkel probleem heeft na een update. Zo lijkt het net alsof alke update oppassen is. Op Macfixit komen de gekste situaties naar boven, heel goed om kritisch op de hoogte gehouden worden maar, zeg nou zelf, al die problemen die daar beschreven staan kom je gelukkig nooit of heel zelden tegen. Het zijn meer alle problemen van de hele wereld samen (dus weinig).

 • Profielfoto
  JeePee

  Op MacFixit komen zeer veel zaken naar voren, goede en minder goede. Natuurlijk worden de negatieve er uit gelicht, maar dit heeft ook een functie. Zo kunnen Mac-gebruikers zien dat iets niet alleen bij hen aan de hand is. Ook worden er vaak oplossingen voor gevonden, dit is handig, want Apple zal niet altijd binnen een paar dagen of een week met een nieuwe update komen.
  Ik vind de verhalen dus niet overdreven, maar ze vallen wel meer op en inderdaad er zullen vele duizenden Macs zijn die geen problemen hebben met de update.

  Feit is ook dat er tot nog toe minder problemen worden gemeld dan bij de vorige grote update. Het is juist fijn dat een simpele handeling als de Combo Updater er nog eens overheen halen al problemen op kan lossen.
  Ik wil je er overigens op wijzen dat ik hier een oplossing aandraag en totaal niet rep over de problemen die bij MacFixit staan en dat zijn er inmiddels toch wel weer een aantal.:)

  Ik ben trouwens zelf erg positief over 10.3.3, draait perfect en mijn beide Macs lopen een stuk sneller!:D

 • Profielfoto
  koen

  Mijn iMac (DV400) had na het installeren van 10.3.3 problemen met wakker worden uit de slaapstand. Ik moest een harde reboot uitvoeren, zelfs een paar keer per dag. Gisteren heb ik de combo installer voor 10.3.3 geinstalleerd, en tot zo ver geen problemen meer.

  – Koen.

 • Profielfoto
  JeePee

  Gaaf Koen, dat het waarschijnlijk op deze manier opgelost is!:D

 • Profielfoto
  mulderd

  :D
  Ook op mijn 800 bolletje en dual mirror geen vuiltje aan de lucht. Het is over het algemeen zo, dat Apple in de regel geen bugfixes uitlevert zoals Billware does, maar gewoon verbeteringen aanbrengt in de updates.
  En laten wij Mac gebruikers nou zo verwend zijn met dat systeem, dat we zelfs een beetje problemen al op de achterste benen staan. Is een normale reactie, maar sta toch eens stil bij het fantastische product.
  Een Mac gebruiker staat te juichen als er weer een update aankomt ! Wat een verschil met dat je maar moet zien of je PC nog wel werkt als je een Microsnot update draait…

 • Profielfoto
  Josh

  Na repair permissions, uitzetten SETI en undo patch Speedstart blijkt verrassenderwijs de APPLE Combo X 10.3.3 over de bestaande X 10.3.3 te werken! Dan met hartklopping zien hoeveel opstarttijd: 3 minuten, wat 15 sec minder is. Nou ja, ik hoop dat de Combo als vacuüm cleaner gewerkt heeft. Kwaad zal hij niet gedaan gekund hebben.

 • Profielfoto
  Torz

  Het probleem van de updateproblemen schuilt vnl. in Machines waar veel exotisch 3thd party software aanhangt en/of 3 thrd party hardware. Dat laatste wil nogal eens voor problemen zorgen.
  Het valt mij elke keer op dat mijn PBook als enige nooit problemen geeft. (De anderen gelukkig ook bijna nooit) .Maar daar hangt ook bijna niets aan.

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  mijn hele MAC kan zijn SYS map niet meer vinden!!!!!
  Ik had een schone install gedaan en alles geupdate…
  en toen na de laatste update (java) wilde die niet meer opstarten!
  En dat ben ik nu aan het proberen optelossen! ***zooi!

 • Profielfoto
  JeePee

  Permissies herstelt en al een reparatieprogramma geprobeerd?

 • Profielfoto
  All-Father

  Mijn iBook g3 700 is er sneller op geworden, geen problemen ondervonden tot nu toe :)

 • Profielfoto
  Yozzl

  Mijn 12″ PB/1Ghz herkent na update 10.3.3 m’n Medion MD7425 Digitale Camera niet meer, helaas helpt de Combo update ook niet.

  MacFixit meldt meerder klachten over usb apparaten die niet meer herkent worden, zijn er hier ook mensen met deze klachten?

  Jos

 • Profielfoto
  marenda

  Mijn Powerbook (g3 fw) was na de up-date 10.3.3 de eerste keer niet meer uit sluimerstand te halen. Moest dus echt ouderwets met een paperclip een harde shutdown geven. Daarna geen problemen meer gehad met de sluimerstand.

  10.3.3 werkt verder uitstekend op mijn 400mhz 3 jaar oude Powerbook. Wat de snelheid betreft hoef ik in ieder geval nog steeds geen nieuwe mac !!!

  Groetjes Marian

 • Profielfoto
  HarrySegy

  als ik op de site van apple kon komen zou ik de combo update onmiddelijk binnenhalen en dan updaten in de hoop dat mijn problemen verholpen zijn.
  Ik heb al een draadje op het forum internet en netwerken over mijn probleem.

 • Profielfoto
  HarrySegy

  Nu kom ik zelfs niet meer op een forum!!!
  Mogelijk ga ik wissen en alles opnieuw installeren. Welke mappen moet ik kopieren om alle e-mailberichten weer terug te kunnen zetten?