Stof
Stof Nieuws 9 maart 2004

Prestaties G4 en G5 vergeleken in Final Cut Pro 4

Barefeats heeft een vergelijking gepubliceerd van de snelheid van enkele G4 en G5 PowerMacs in het gebruik van Final Cut Pro 4. Het zal geen verassing zijn dat de G5 PowerMacs de beste prestaties neerzetten. Wel is het interessant om te zien dat een G5 2.0Ghz ook bij gebruik van maar één processor ruim sneller is dan een Dual G4 1,42Ghz.

Voor wie het nog niet wist blijkt ook dat Final Cut Pro uitstekend gebruik maakt van dual processing. Zo is de G5 2Ghz bij gebruik van 2 processoren 45% sneller dan bij gebruik van maar één processor. Een knap stukje programmeerwerk!

Overigens voerde Barefeats de benchmark voor de volledigheid ook nog uit op een PowerBook 1,33Ghz. Daaruit bleek nog eens dat de PowerBooks qua prestaties inmiddels een straatlengte achter liggen op de PowerMacs. Barefeats meent dan ook dat de PowerBooks voor FCP4 geen alternatief vormen voor de desktops, tenzij mobiliteit een absolute vereiste is.
Afbeelding (c) Barefeats
Barefeats: Final Cut Pro 4 Shootout: G5 versus G4

Reageer op artikel:
Prestaties G4 en G5 vergeleken in Final Cut Pro 4
Sluiten