MIcrosoft brengt Xbox 2 Developer Kit uit voor PowerMac G5

Door: DeX - 8 reacties

Nadat Microsoft besloten heeft de 64-bits IBM-processor als (ontwikkel-)processor voor de Xbox 2 gekozen heeft, is er nu een SDK (Software Development Kit) uitgebracht. Momenteel is er een ATi Radeon 9800 Pro-GPU nodig om met te SDK te werken. Deze systeemeis wordt naar verwachting later vervangen door de GPU die ook in de Xbox 2 terecht zal komen.

Interessante ontwikkeling; de Mac als ontwikkelplatform voor Microsofts spellen. Of we hier echt blij mee moeten zijn? De Mac komt op deze manier wél meer en meer in het gezichtsveld als het gaat om games (zo kwam onlangs het spel XIII ook uit voor Mac).. Maar het is en blijft Microsoft..

Bron: The Inquirer

Dank aan intro en azteke voor het inzenden van nieuwstips hierover.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Jordan_D

  Zou wel relaxed zijn als je dei Xbox games op je mac kan spelen. Het porten hoeft nu makkelijker kunnen.
  Of zoals ik ergens anders al had gelezen zou nog mooier zijn als je een Xbox2 in huis haalt hem kan hacken en voor een goedkoop bedragje een G5 heb:) Dat zou helemaal dik zijn. Want dat is er gebeurd met de 1e Xbox. Veel dure onderdelen voor weinig geld.

 • Profielfoto
  apenstaartje

  nog even een klein detail uit het artikel:

  The big news to us is that the XBOX 2 SDK has been seeded to developers on dual Apple Power Mac G5 systems running a custom Windows NT Kernel.

  dus Windows NT op je PowerMac G5..
  waste of a good machine…

 • Profielfoto
  Zorcky

  Zit altijd een adertje onder het gras

  Microsoft zou anders ook Microsoft niet zijn ;)

 • Profielfoto
  japser909

  w8 is ff…. de xbox krijgt een ppc van IBM ja.. ehmm NT op je doos ? halen jullie niet alles doorelkaar heen nu ? een developers kit is geen NT ! op de Xbox is ook prima Linux te draaien als je maar weet wat en hoe ! ;) lijkt me idd intressant om PONG op je G5 te creĂ«ren en dan te inserten in een Xbox :p

 • Profielfoto
  Turbanus

  Wordt de G5 spelcomputer dan een stuk goedkoper?

 • Profielfoto
  El_Oy

  @jasper909: Waarom zou er niet een NT kernel op een g5 chip kunnen draaien?! Ik neem aan dat ze wel enigzins software kunnen schrijven bij MS, dus dat moet niet zo moeilijk zijn… En overigens heeft er ook wel eens een Windows NT server voor de PPC het daglicht gezien, dus het zou ook niet de eerste keer zijn!

  Maar uiteraard kun je er niet vanuit gaan dat xbox2 spellen daarmee dan ook zomaar na wat simpel poort werk onder OS X zullen draaien…. Op een pc kun je toch ook meerde OS’en draaien, dat wil nog niet zeggen dat je zomaar code van het ene systeem in het ander systeem kan gebruiken…

 • Profielfoto
  Sad

  Software developers zullen best een NT kernel kunnen installeren op de G5. Die kernel zit vast in die Kit. De vraag is of je dan nog wel OSX er naast kan draaien. Daarnaast zal er nog wat hardware in die doos zitten zoals een PCI kaart of iets dergelijks om van je mac een soort halve ontwikkel X-Box2 te maken.

 • Profielfoto
  Marco B

  Toen WinNT 4.0 uitkwam was deze al geschikt om te draaien op meer dan x86 alleen: MIPS(sgi), Alpha(DEC) en PPC(IBM).

  Na NT4 zijn deze ports niet meer commercieel beschikbaar geweest maar dat wil nog niet zeggen dat ze niet meer ontwikkeld zijn.

  Wellicht is dit te vergelijken met het gerucht dat er nog steeds een x86 versie van OS X wordt ontwikkeld parrallel aan de PPC versie.