Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 21 maart 2004

MacOSX.nl Exposé: Kijk op de afgelopen week

Software
De afgelopen week stond natuurlijk vooral in het teken van de update voor Mac OS X. Zoals bij iedere update komen er her en der altijd problemen bovendrijven bij mensen. In zulke gevallen is het aan te raden de combo update nog eens te installeren.

Toen Apple Safari uitbracht, leek het of de concurrentiestrijd beslecht was in het voordeel van Apple en waren we bang voor een monopolie. Niets is minder waar. Browsers bleven bestaan en updates bleven komen. Zo kwam Opera 7.5 deze week uit. Hier vind je trouwens een leuk overzicht van zeer veel bestaande browsers.

Overige interessante ontwikkelingen op software gebied:
– Een ‘hack’ voor iDVD zorgt ervoor dat je projects kunt branden op externe DVD-branders.
– iPhoto 4 ondersteunt de printservice nu ook in Europa.
– Voor de mensen met een webcam is er nu een leuke screensaver: MiracleSight.

Gebakken Appel
Regelmatig verschijnen er berichten op het internet van mensen die hun Mac in de magnetron hebben gezet of die hun Mac van een berg hebben laten vallen of die hun Mac in de oven hebben gezet. Tot zover is er niks vreemds aan (we zetten ten slotte allemaal wel eens per abuis onze Powerbook in de magnetron). Maar dat diezelfde Macs vervolgens blijven functioneren is minder vanzelfsprekend. Hier twee voorbeelden:
Kentucky Fried Keys
Geflambeerde Appleflap.

MacOSX.nl
Belangrijk nieuws deze week is dat de zoekfunctie van het forum weer in piekfijne staat is. Het probleem werd verholpen dankzij een update van MySQL. Zoek voor je een vraag stelt of een antwoord zoekt dus even in het forum met behulp van de zoekfunctie.

Over zoeken gesproken. June Oehlers heeft voor MacOSX.nl een searchplugin gemaakt voor FireFox. Hiermee kun je via het ‘google’ zoek venstertje zoeken in het forum of in de artikelendatabase van MacOSX.nl. Dit is wat je hiervoor moet doen: download eerst dit (4kb). Doe vervolgens het volgende: control-klik FireFox en kies ‘Show Package Contents’, kies ‘Contents’, kies ‘MacOS’, kies ‘searchplugins’ en zet hier de inhoud van de gedownloade map. Herstart FireFox en nu kun je in het zoekvenster behalve voor Google ook kiezen voor MacOSX.nl (zoeken in de artikelen) en MacOSX.nl Forum (zoeken in het forum). Bedankt June!

Tot slot is de inlogpagina MacOSX.nl leden aangepast. Je kunt nu direct inloggen op deze pagina.

Reageer op artikel:
MacOSX.nl Exposé: Kijk op de afgelopen week
Sluiten