Stof
Stof Nieuws 14 maart 2004

MacOSX.nl Exposé: Kijk op de afgelopen week

Wat een feestelijke dag om terug te kijken op de afgelopen week. Laat ik de gelegenheid dan maar meteen aangrijpen om iets meer dan een week terug te kijken, want vorige week heb je de Exposé moeten missen. Om te beginnen is de site vorige week weer een feature rijker geworden: Mijn MacOSX.nl. Sinds de introductie zijn hieraan alweer nieuwe keuzes (RSS feeds) aan toegvoegd. Zeker even checken dus.

Ondanks ieders ongeduld heeft Apple ons deze week weer niet blij kunnen maken met vernieuwde PowerMacs. Sterker nog, ze maakten officieel bekend dat de uitlevering van de Xserve G5 vertraagd is. Gelukkig is dat voor Pixar geen reden geweest om minder vertrouwen te hebben in Apple. Zij hebben namelijk besloten om over te stappen op G5’s met Mac OS X. Dit komt niet helemaal als een verassing, gezien de eerder bekend gemaakte gezamenlijke ontwikkeling van de Pixlet video codec.

Ondanks het gebrek aan nieuwe hardware blijft de geruchtenmolen op volle toeren draaien. Zo werd weer eens speculeerd over reanimatie van de Newton. Andere geruchten werden weer aangezwengeld door een presentie die Apple zal houden op de komende NAB beurs.

Aan het software-front werd deze week FileMaker Pro 7 geïntroduceerd. Verder vond je hier besprekingen van de ftp client Cyber Duck en een leuke iTunes equalizer plugin.

Tot slot nog enkele interessante discussies op het forum: Voor wie geïinteresseerd is in het gebruik van CSS bij webdesign is op het forum gevraagd of er interesse is in een CSS workshop. Enkele leden zijn zo enthousiast om een gezellige voorjaarsbrunch te organiseren bij Hotel New York in Rotterdam. Dus als je de gezichten achter de avatars eens wilt zien moet je zeker langskomen. En als je toch in Rotterdam bent, kijk dan meteen even of de metrostations daar hetzelfde zijn versierd als in Toronto.

Tot zo ver de Exposé voor deze week, op naar een nieuwe Mac-week!

Reageer op artikel:
MacOSX.nl Exposé: Kijk op de afgelopen week
Sluiten