Mac.Ars kijkt terug op drie jaar Mac OS X

Door: Stof - 4 reacties

Mac.Ars, de Mac column van ArsTechnica, kijkt deze week terug op drie jaar Mac OS X. Gisteren was het namelijk 24 maart, op de kop af drie jaar geleden dat Mac OS X 10.0 (Cheetah) op de markt kwam. De echte fanaten hebben waarschijnlijk nog een langere geschiedenis met OS X, want zij hadden een half jaar daarvoor waarschijnlijk al de Public Beta aangeschaft.

Tegenwoordig is Panther, inmiddels de vierde versie van Mac OS X, het paradepaardje van Apple. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat het met versie 10.0 nog niet allemaal rozengeur en manenschijn was. Aan die eerste versie viel (zeker achteraf bezien) nog heel wat te verbeteren. In elk geval de snelheid. Mac.Ars vat de hoogepunten en dieptepunten van de verschillende versies nog even kernachtig samen:

Lees het bij Mac.Ars en maak jouw trip down memory lane. En laat daarna hier meteen even weten wat jouw eerste ervaring met Mac OS X was!

Mac.Ars takes on three years of OS X

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Josh

  Ik vond Jaguar goed en was vertrouwd met de pros en menus.
  Nu weet ik nog steeds niet of ik een dvd goed brand. Allemaal zonde van de tijd.
  En dan de opstarttijd is, al in een topic over geschreven, inmiddels door uitvinken (Journaling!) en weghalen van sommige automatische dingen nog steeds naar. Naar.

 • Profielfoto
  Torz

  Heb het eerste 10.0 schijfje nog.Wat een ellende.10.0 was gewoon nog een beta! 10.0.1 was de eerste echte.

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ik kocht X 10.1 Puma voor mijn toenmalige iMac400 met de gedachte nu zal het wel mooi en uitgetest zijn.
  Het was behoorlijk zoeken de eerste weken en veel langzamer dan OS 9.1 ;)

 • Profielfoto
  lieven

  ik gebruikte Mac OS X al van in de public beta periode.. voelde minder als een beta aan dan de meeste linux distro’s vandaag de dag:)