Mac verhalen uit de oude doos

Door: Lucas Raggers - 4 reacties

Folklore is een site die in het teken staat van de geschiedenis van Apple. Aan de hand van meer dan 80 anekdotes wordt verteld over de ontwikkeling van de verschillende Apple computers. Het leuke aan deze site is dat die anekdotes geschreven zijn door de mensen die het dichtst bij die ontwikkeling stonden. Helaas zijn er nog geen stukjes geschreven door Steve Jobs, maar wel door onder andere Andy Hertzfeld, Bruce horn en Susan Kare.
De anekdotes geven je een heel leuk beeld van de verschillende medewerkers (waaronder Steve Jobs) en de tijd waarin de computer nog in zijn kinderschoenen stond. Bij veel verhalen voel je de spanning en beleef je het enthousiasme. Hieronder drie willekeurige (maar leuke) anekdotes:

A Mac for Mick
Enkele dagen voor de introductie van de Macintosh in ’84 bezoekt Steve Jobs met enkele collega’s Mick Jagger. Dit op aanraden van Andy Warhol. Maar is Mick wel zo enthousiast?

Cut, Paste and Crash
Vlak voor een belangrijke demo blijkt dat cut, copy en paste de Macintosh heel willekeurig laat crashen. Hoe kon dit? Andy Hertzfeld weet het probleem te localizeren en lost het net op tijd op.

Shut up!
Over een bezoekje van Bill Gates aan wie voor het eerst een Macintosh prototype wordt gedemonstreerd. Maar hij mag niet te veel weten van wat er zich in het hol van de leeuw afspeelt…

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  MacBeer

  Oh oh… er zijn daar heerlijke verhalen te lezen:

  Jobs komt erachter dat Windows naast mac software een clone van de Mac maakt. Steve is furieus

  Quote:
  “Get Gates down here immediately”, he fumed to Mike Boich, Mac’s original evangelist who was in charge of our relationships with third party developers. “He needs to explain this, and it better be good. I want him in this room by tomorrow afternoon, or else!”

  :)

 • Profielfoto
  Castor

  Fijn artikel! Inderdaad heerlijk die verhalen! Mooie aanvulling op “De Man van Apple”, “Microslaven”, “De barbaren van Bill Gates”.

 • Profielfoto
  Turbanus

  Wie weet wat ze over 30 jaar over de G5 te lezen krijgen…..

 • Profielfoto
  Stof

  Leuk!:D