Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 10 maart 2004

Mac verhalen uit de oude doos

Folklore is een site die in het teken staat van de geschiedenis van Apple. Aan de hand van meer dan 80 anekdotes wordt verteld over de ontwikkeling van de verschillende Apple computers. Het leuke aan deze site is dat die anekdotes geschreven zijn door de mensen die het dichtst bij die ontwikkeling stonden. Helaas zijn er nog geen stukjes geschreven door Steve Jobs, maar wel door onder andere Andy Hertzfeld, Bruce horn en Susan Kare.
De anekdotes geven je een heel leuk beeld van de verschillende medewerkers (waaronder Steve Jobs) en de tijd waarin de computer nog in zijn kinderschoenen stond. Bij veel verhalen voel je de spanning en beleef je het enthousiasme. Hieronder drie willekeurige (maar leuke) anekdotes:

A Mac for Mick
Enkele dagen voor de introductie van de Macintosh in ’84 bezoekt Steve Jobs met enkele collega’s Mick Jagger. Dit op aanraden van Andy Warhol. Maar is Mick wel zo enthousiast?

Cut, Paste and Crash
Vlak voor een belangrijke demo blijkt dat cut, copy en paste de Macintosh heel willekeurig laat crashen. Hoe kon dit? Andy Hertzfeld weet het probleem te localizeren en lost het net op tijd op.

Shut up!
Over een bezoekje van Bill Gates aan wie voor het eerst een Macintosh prototype wordt gedemonstreerd. Maar hij mag niet te veel weten van wat er zich in het hol van de leeuw afspeelt…

Reageer op artikel:
Mac verhalen uit de oude doos
Sluiten