MacAttack
MacAttack Nieuws 17 maart 2004

Mac OS X 10.4 introduceert spoken interface

Apple heeft een nieuwe pagina toegevoegd op de Apple site. Normaal is dat niet heel groot nieuws, maar deze keer is het toch wel het vermelden waard want we krijgen al inzicht op een nieuwe feature in OSX 10.4 namelijk ‘spoken interface’

Ik denk dat weinigen gebruik zullen maken van deze nieuwe feature, maar die weinigen zullen wel gelukkiger zijn met deze enkele feature dan wij met alle nieuwigheden in 10.4 bij elkaar. Apple wil OSX volledig toegankelijk maken voor blinden en slechtzienden.

Inderdaad zit er al jaren speech in MacOS maar tot nu toe bleef het beperkt tot wat waarschuwingen en het voorlezen van tekst. ‘Spoken interface’ zou de gebruiker nu volledig moeten kunnen inlichten van wat er gebeurt op zijn of haar Mac. Met andere woorden je kan binnenkort zelfs op een Mac werken met je ogen dicht.

Apple : spoken interface

Reageer op artikel:
Mac OS X 10.4 introduceert spoken interface
Sluiten