Locatie tweede Apple Centre in Amsterdam bekend

Door: Adriaan Mol - 20 reacties

Op de website van MacFan lezen we dat de locatie van de tweede Apple Centre in Amsterdam bekend is. Apple Center MacHouse zal ongeveer 300 meter achter het Koninklijk Paleis op de Dam, Raadhuisstraat 30-32 te vinden zijn. Het gevecht “wie heeft de grootste?” tussen de retailers is nog niet afgelopen, want dit pand zal zo’n 700 vierkante meter worden. DeNieuweMacWinkel heeft echter recentelijk ook een nieuw prachtig Amsterdams pand (Weteringschans 134 te Amsterdam) bemachtigd, wat ongeveer 565 vierkante meter aan winkel zal gaan beslaan.

MacHouse

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  LEXY

  Beetje overkill lijkt mij. Drie van die grote winkels in één keer erbij.

 • Profielfoto
  els

  Ben ik ook bang voor. Maar wel blij! Het wordt smullen op loopafstand :p Toch wel zorgelijk. Gaan die winkels elkaar kapot concurreren?

 • Profielfoto
  baphi

  hoe meer hoe beter…

  maarrruh, toch raar dat al die bedrijven nu pas los gaan in de hoofdstad…

  ik vind het super!

 • Profielfoto
  Goes

  ik beklaag me weer eens alleen maar over de abonimabele schrijfstijl op de voorpagina: 3 enorme schrijffouten in 5 zinnen. Lees nou gewoon even na wat je schrijft. Zo moeilijk is het toch niet.
  1: Appel=Apple
  2: meten worden=meten/worden (één van de twee dus)
  3:..te Amsterdam wat= te Amsterdam gekocht/aangeschaft/gehuurd/verworven van 565m2.

 • Profielfoto
  interFACE

  Zucht, het gaat hier (helaas) al dezelfde kant op als in de nieuwsgroepen:) altijd maar dat wijzen op taalfouten. Niet iedereen hier is academisch geschoold en zich bewust van hun ‘fouten’. Als je werkelijk zo’n purist bent, begin je zin dan zoals het hoort: met een hoofdletter. Maar laten we ons beperken tot onze wederzijdze liefde: de mac en elkaar niet – offtopic – wijzen op zulke futiliteiten. We zijn er per slot van rekening niet op aan het afstuderen.

  maarten

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Gelukkig zijn d’r dan altijd mensen zoals Goes die me d’r op wijzen. Bedankt. Ik zie dat het al aangepast is door een andere redacteur.

 • Profielfoto
  ajschol

  Hallo!!!

  Waarom niet in Utrecht??
  Centraal, mooi centrum

  en ik woon er!!

  ;)

  maar zonder gekheid: waarom niet wat spreiding in den lande??

 • Profielfoto
  Jordan_D

  Precies Goes can it! En snel een beetje.

  Ja 3 macwinkels 1 hoofdstad. Wat moet ik zeggen. ??? Beter laat dan nooit.:)
  Of dat er eindelijk iemand op komt.:D

  Nu maar hopen dat ze elkaar een beetje gaan concureren. Want dat gezeik met; wij bieden betere service valt meestal tegen als je ze echt nodig heb. Dan kan het allemaal opeens niet.

  Wat ook leuk zou zijn als een van de drie slim is om wat exotische producten aan te bieden.
  Dingen die handig zijn Mac compatible. Maar net niet genoeg aandacht krijgen en zeker wel verdienen.
  Ik noem als voorbeeld de Momobay CX-2. http://www.dvico.com/pcx-2.html
  Erg verekt handig ding als je nog een 2’5 inch HDtje heb liggen. Maar nu alleen 1 adres in Nederland te krijgen is.
  Of andere enclosures om de Mac gebruiker met handige handjes tegemoet te komen.

 • Profielfoto
  roelboekel.nl

  Ik weet niet of ik nu heel groot nieuws heb, maar ik kan het niet uit het artikel op maken, maar volgens mij komt er een vierde. Tenzij deze link een van dezelfde is als bovenstaand.

  Roel

  http://www.macsupport.nl/home.php

 • Profielfoto
  Hermanko

  deNieuweMacWinkel-Weteringschans, MacHouse-Raadhuisstraat en MacSupport-Centraal Station dat maakt drie Apple Centre’s in Amsterdam, gefeliciteerd en succes ! Laten we hopen dat het inderdaad niet een beetje teveel van het goede is.

 • Profielfoto
  MacBeer

  Ik zou er bijna van in Amsterdam gaan wonen…

 • Profielfoto
  153957

  1, ze konden ze beter verspreiden over Nederland.
  2, Wanneer komen de eche officiele Apple Store nou naar Nederland? (ze zijn internationeel pas in Tokyo, maar toch, wanneer Nederland? Apple opent veel Stores de laatste tijd, zo ver ik weet)

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Voor de duidelijkheid: DeNieuweMacWinkel-Weteringschans is geen Apple Centre.

 • Profielfoto
  baup

  MacHouse-Raadhuisstraat =? macamsterdam.nl, zie ook macrotterdam.nl. Als dit niet zo is dan komt er dus nog een.:)

  Welke winkel is een Apple Centre? Omdat er geen duidelijk beleid van Apple is wat uitgeedragen wordt, proberen de dealers een quasi AppleStore te openen waardoor de onduidelijkheid alleen nog maar toe neemt. Begrijp me niet verkeerd; ik juich het toe naar als je straks een probleem hebt met een product dat je niet bij een echte AppleStore gekocht hebt wordt je weer van het kastje naar de muur gestuurd.

  JM2C

  En ik ben het helemaal met Jordan_D eens, waar krijg je de echte gadgets?

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Ginza Store in Tokyo is 6091 vierkante meter. Wie durft?

 • Profielfoto
  Deskman

  Hoeveel Mac gebruikers lopen er in Amsterdam rond? En dan bedoel ik niet alle reclameburo’s want die kopen hun spul elders. Daar kun je toch nooit drie hele winkels voor openhouden. En van alleen maar iPods kun je het ook niet hebben.

 • Profielfoto
  Doede

  Laat ze in de regio Arnhem/ Nijmegen (of voor mijn part ook andere locaties) ook eens een goede winkel openen. Iedere keer naar Amsterdam, Uitgeest, of Woerden reizen is ook niet echt aantrekkelijk voor iemand die daar niet in de buurt woont!

 • Profielfoto
  Breeblebox

  Als Amsterdammer sluit ik me daarbij aan. 3 Forse Macwinkels in Amsterdam is wel wat veel van het goede. Een paar in het Oosten en Noorden van het land zou goed zijn voor Apple en alle gebruikers.

 • Profielfoto
  bluap

  MacSupport (Apple Centre Amsterdam CS) en Stonehouse (MacAmsterdam) zijn Apple Centers. DeNieuweMacWinkel gaat echter ook groot, maar krijgt die classificatie niet van Apple. Verder zijn er natuurlijk nog meer winkels in Amsterdam waar je mac spullen kan kopen, zoals LetterGrafica, RAF, Polectro, Dixons en nog meer. Ik heb trouwens nog wat meer kaartjes ook op http://www.bluap.nl/bmsweblog/archive_2004-m03.html#standard-95 gezet..

 • Profielfoto
  xer

  @adriaan: Ach, het taal niveau bij macosx.nl is altijd nog stukken beter dan in b.v. De Planet Internet.

  kenuwtaal@alweereenschrijffout.nl