Castor
Castor Nieuws 16 maart 2004

iSight wordt lachspiegel

De Duitse softwarebakkers van Boinx hebben al een flinke groep volgelingen gekregen met hun iStopmotion animatie software. Door het programma groeide het laten bewegen van levenloze voorwerpen uit tot een (kleine) rage op het web.

Nu introduceren ze een nieuw beeldspeeltje: Miraclesight. Dit is een soort toverspiegel – zoals Boinx het zelf noemt. Iets rationeler benaderd is het een iSight (e.a.) applicatie in de vorm van een interactieve screensaver. De software laat je cam op het scherm spiegelen wat jij (of een ander) doet. Tot zover niets bijzonders, maar de software voegt effecten toe wanneer het beweging registreert. De effecten variëren van een bellenspoor bij beweging, tot geluiden en zelfs het uitspreken van ingestelde zinnen.

Boinx heeft een tips-pagina waarbij wordt uitgelegd hoe je kunt werken met Garagebandloops en iMovie-effecten, dus voorlopig ben je niet uitgespeeld.

Het programma is freeware – donationware. Het vereist minimaal 10.3.x, Quicktime 6.4 en een iSight of QT compatible videobron.

Reageer op artikel:
iSight wordt lachspiegel
Sluiten