iPhoto: Fotoalbums nu ook in Europa te bestellen

Door: Adriaan Mol - 28 reacties

We hebben van meerdere MacOSX.nl bezoekers het bericht ontvangen dat het nu mogelijk is om de iPhoto Afdruk Service te gebruiken in Nederland. Ze hebben probleemloos hun foto’s kunnen bestellen; het is echter nog niet bekend of de foto’s nu ook daadwerkelijk aan zullen komen (we gaan er wel van uit natuurlijk).

Verzending van een fotoboek kost €2,99. Een fotoboek van 10 pagina’s kostte mij $29,99. Om een fotoboek te kunnen bestellen, heb je een Apple account nodig waarbij 1-Click geactiveerd is. Foto’s worden via de Kodak Print Service afgehandeld. De verzendkosten zijn vanaf 2,99 euro en wat je per foto betaalt, kun je in onderstaande tabel vinden:

Prints
Albums

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  ElectricCat

  w0w, goed zeg !
  Beter laat dan nooit.

 • Profielfoto
  TheBT

  Werkt niet bij mij :(
  Maar moet je hiervoor waarschijnlijk iPhoto 4 hebben?
  Want ik heb nog iPhoto 2 en ik zie enkel US$ prijzen en bij aanmaak account kan ik enkel kiezen tussen US of Canada…

  Iemand die dit kan bevestigen? ???

 • Profielfoto
  ElectricCat

  Werkt dus idd wel met iPhoto 4.
  ik krijg wel de prijzen in Euro’s.

 • Profielfoto
  iAN

  Beter…ga ik zeker gebruiken!

 • Profielfoto
  macanoid

  hmmmm – vreemd. Op de iMac van m’n vriendin werkt het wel (10.3.2), maar op mijn Cube niet (10.3.3)! Als ik het selecteer is er wel wat geratel, maar geen verbinding:(

 • Profielfoto
  iAN

  Eerste foto’s aan het versturen….is wel prijzig vergeleken met de Hema (vooral de verzendkosten) , maar wel makkelijk!!!

 • Profielfoto
  ihans

  De upload gaat wel erg traag, nou ja 40min voor 56.8mb met fastadsl,maar ja m’n eerste boek is dan ook 50 pagina’s wat al lang ligt te wachten, ben benieuwd over 3/4 dagen wat ik in de bus krijg dan kan ik de andere ook laten printen

 • Profielfoto
  henkverhaar

  Hmm, ik krijg niet eens een dialog als ik op ‘prints’ of ‘book’ druk. Er wordt wel gereuteld maar verder, ho maar… 10.3.3/ Cube

 • Profielfoto
  Johnyw

  Hier bij mij gebeurd er niets ??? Ook niet met iphoto 4 ???

 • Profielfoto
  macanoid

  @henkverhaar :: exact hetzelfde heb ik ook – zou het een Cube probleem zijn;-)

 • Profielfoto
  henkverhaar

  @macanoid: kweenie, ik zal mijn TiBook eens opvuren…

 • Profielfoto
  henkverhaar

  Nee, op mijn TiBook blijft het na aanklikken van ‘Order Prints’ ook verdacht rustig…

 • Profielfoto
  Eprom

  Ook de Apple site is aangepast. Er is een “album” tab toegevoegd;
  http://www.apple.com/nl/ilife/iphoto/books.html

 • Profielfoto
  brabant

  Hebben jullie wel eens gekeken op de site van Kruidvat? Daar is een gratis pakket down te loaden, dat geheel compatibel is met OSX en de afdrukken in twee dagen tegen zeer veel lagere kosten klaar heeft. koppeling met iPhoto is ernstig eenvoudig.

  Ideetje misschien?

 • Profielfoto
  Convicted

  Hey gaaf allemaal dat dat er nu eindelijk eens is. Ik ga ook eens kijken naar dat programma van Kruidvat want mijn familie wil graag de digitale foto’s ook echt hebben en op die manier is het lekker makkelijk en leuk.

 • Profielfoto
  MacMeijers

  iMac 800, maar er gebeurt helemaal niks. Waardeloos!! :angry:

 • Profielfoto
  Eprom

  Voor de duidelijkheid:
  Het werkt alleen met iPhoto 4 !

 • Profielfoto
  Walkingfingers

  heb maar eens een bestellinkje gedaan, eens zien wat de resultaten zijn

 • Profielfoto
  MacMeijers

  Ik heb ook iPhoto4!! :angry:

 • Profielfoto
  PeterDiertens

  Als je dat programma va Kruidvat dowload zie je in een oogwenk waarom de Mac zich onderscheid van die andere platforms. Het programma van Kruidvat: niet intuitief, lelijk. Interface lijtk zelfs in open – bewaar dialoogvensters op een windowskast.
  Hou me te goede, ik vind het tof dat men dit ook voor de Mac beschikbaar stelt, maar je krijgt rillingen over de rug en kramp in je vingers als je di programma gebruikt.
  Resultaat: de foto’s worden een stuk goedkoper afgedrukt, je hebt de keuze uit “fun” produkten: (wie wil er een kalender met foto’s? Niet allemaal tegelijk)
  In iPhoto heb je een totaaloplossing: het programma start op zodra je een volle digicam aansluit (zelfs een merkloze webcam) en het hele traject van bewaren, ordenen, bewerken en printen zit onder een dak. Dat de kieken wat duurder zijn (nou ja wat, veel duurder) nemen de beginners maar vor lief. Kruidvatvoordeel heeft wel een prijs qua gebruiksgemak en interface.

  Overigens: die fraaie iPhotoboeken moet ik nog bij andere webdiensten zien.

 • Profielfoto
  jangg

  Vanmorgen een album gemaakt en verzonden. Geen problemen gehad, alles met een paar keer klikken afgerond. Het boek moet nu in totaal 16 pagina’s bevatten (dus 8 bladen). De kosten vielen niet mee. € 39,93 voor het album, € 7,99 voor de verzendkosten (beetje vreemd toch?) en dan op de som van dit alles nog BTW. In totaal dus € 57,02.
  Dat is niet misselijk voor een klein fotoboekje…… Maar goed, ik ben benieuwd wat ik terugkrijg.
  Het Kruidvat is geen alternatief. Daar kun je alleen printjes bestellen, geen compleet album. Wel is dat mogelijk op http://www.albumprinter.com maar ik heb er geen ervaring mee.
  Volgens het bevestigingsmailtje duurt het 8 tot 10 dagen voor het album binnen is. Als iemand geinteresseerd is, laat ik wel weten wat de resultaten zijn.

 • Profielfoto
  kuipje

  @jangg
  Ben inderdaad erg benieuwd hoe zo’n album er uit ziet, kan je tzt een plaatje posten ?

 • Profielfoto
  Nicolas

  Ik ben direkt in het diepe gedoken, en heb 2 albums besteld voor samen meer dan 120 €. Op hoop van zegen.

  Ik was dan toch in foto-stemming, en heb geprobeerd een 30tal fotos te bestellen via ’t Kruidvat, maar die applikatie werd “gestopt”. Dan geprobeerd via iPhoto4 : minder keuze van formaten en gadgets, maar wel gemakkelijker. De uploading van de fotos verloopt veel langzamer dan voor de albums.

  En nog steeds was mijn fotostemming opperbest, dus heb ik “colormailer” geopend. Ik vind dat een heel handig programma, iets minder goed dan iPhoto zelf (wel goedkoper), maar mooier dan ’t kruidvat. Je kan er web-based bestellen, maar ik verkies hun eigen programmaatje (nederlandstalig). Ik heb er een aantal bestellingen geplaatst met sukses. De fotos komen uit Zwitserland blijkbaar. Kijk bij http://www.colormailer.com

 • Profielfoto
  PeterH

  Met Colormailer heb ik ook goede ervaringen. En daarbij ook nog eens erg goede kwaliteit.
  Ben benieuwd hoe de album’s van iPhoto eruit gaan zien, ik heb er ook al een besteld.

 • Profielfoto
  henkverhaar

  Ik heb het vandaag even op mijn G5 op het werk geprobeerd, maar daar doetie het ook gewoon niet…

 • Profielfoto
  snoep

  werkt hier niet, kan zijn dat het komt omdat ik geen .mac account heb. Wat wel gek is dat mijn diaovergangen ook ineens verdwenen zijn, net als de instellingen voor het album (niet dat ‘ie het deed) maar dat kon eerst wel.

 • Profielfoto
  Frank ter Braak

  Moet je nu een .Mac account hebben of niet.
  Zou je iPhoto eerst moeten registreren?
  Ik heb iPhoto 4.0.1 maar zie helemaal geen icoontjes on een sfdruk of een album te bestellen:(

 • Profielfoto
  ollebolle

  ik vind ze niet duur. de afdrukken via spector zijn per foto ongv 0.3/4 € duurder