Het doek gaat open… Opera 7.5

Door: Castor - 11 reacties

Het is weer browsertijd: Firefox gaat richting versie 1.0, Omnigroup presenteerde een paar weken geleden beta 3 van Omniweb5 en na lang wachten is daar dan ook versie 7.x van Opera. Vorig jaar mei werd bij de release van 6.0.2 al verwezen naar de 7 versie voor Mac OS. Bijna een jaar later is dan eindelijk een Preview Release, van Opera 7.50, verschenen.

Het download pakketje bestaat uit de bekende browser, een mail- en newsclient en experimentele ondersteuning voor IRC chats. De Preview is niet te registreren en verloopt niet. De release is voorzien van een rewrite van de renderengine; Presto! Volgens Opera staat deze garant voor snelheid, uitgebreide ‘webstandards’ ondersteuning. Apple’s adresboek en Safari-bookmarks worden standaards ondersteund. De mail-client biedt, naast een geĆÆntegreerde mailomgeving, ook ondersteuning voor RSS ‘newsfeeds’.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  savvy

  hij werkt naar mijn mening lekkerder dan Firefox, maar toch minder snel als Safari:)

 • Profielfoto
  KR1275

  Ik durf het haast niet te zeggen, maar ik zit eigenlijk te wachten op een nieuwe versie van IE, maar ik heb al begrepen dat daar niet meer in geĆÆnvesteerd wordt.

 • Profielfoto
  jkazius

  te veel knopjes, icoontjes en andere afleiders. zoals dat balkje onderaan met het ‘loading proces”… Geef mij maar de ‘less is more’ safari aanpak! maar ja… http://www.u2.com werkt op opera wel en bij mij in safari niet… mmm…

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  flutbrowser

 • Profielfoto
  tennapel

  Is small screen rendering ook beschikbaar in de 7 versie voor Mac?

 • Profielfoto
  June

  Hij is wel leuk, heeft net als safari niet echt iets om me over de streep te halen om het te gaan gebruiken. Ik blijf bij Mozilla Firefox!

 • Profielfoto
  awesomemac

  Ik heb eigenlijk de hoop bij Opera allang opgegeven. Op het Wintendo platform zijn ze goed bezig, maar er moet een hoop gebeuren wil ik Opera weer eens proberen.

 • Profielfoto
  Castor

  Het is inderdaad zeker geen Firefoxā€¦

 • Profielfoto
  Nexus

  fantastisch!!!!

  Sinds ik ’n jaar geleden naar de mac ben geswitched is Opera 7 het enige wat ik Ć©cht miste… gebruikte geen andere browser dan Opera. Op de Mac is Safari wel fijn natuurlijk, maar imho lang niet zo fijn (snel, uitgebreid) als de Opera voor Windows die ik gewend was.

  Vanavond even testen en als ie goed werkt wordt ie direct gekocht.

 • Profielfoto
  i3enhur

  ‘Leuk’ nog meer browsers om te testen… ???

 • Profielfoto
  angorawol

  Maar we willen ook themes en dat typsiche spul dat ze in de Opera voor PC’s steken.