Castor
Castor Nieuws 18 maart 2004

Het doek gaat open… Opera 7.5

Het is weer browsertijd: Firefox gaat richting versie 1.0, Omnigroup presenteerde een paar weken geleden beta 3 van Omniweb5 en na lang wachten is daar dan ook versie 7.x van Opera. Vorig jaar mei werd bij de release van 6.0.2 al verwezen naar de 7 versie voor Mac OS. Bijna een jaar later is dan eindelijk een Preview Release, van Opera 7.50, verschenen.

Het download pakketje bestaat uit de bekende browser, een mail- en newsclient en experimentele ondersteuning voor IRC chats. De Preview is niet te registreren en verloopt niet. De release is voorzien van een rewrite van de renderengine; Presto! Volgens Opera staat deze garant voor snelheid, uitgebreide ‘webstandards’ ondersteuning. Apple’s adresboek en Safari-bookmarks worden standaards ondersteund. De mail-client biedt, naast een geïntegreerde mailomgeving, ook ondersteuning voor RSS ‘newsfeeds’.

Reageer op artikel:
Het doek gaat open… Opera 7.5
Sluiten