Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 14 maart 2004

Hack iDVD zorgt voor mogelijkheid extern DVD’s branden

Sinds het bestaan van iDVD is het niet mogelijk om DVD’s te branden met externe DVD-branders. iDVD vereist namelijk een interne DVD-brander die je ingebouwd in je Mac moet kopen. Dit tot grote ergernis van velen. Het inbouwen van DVD-branders kan wel en met de vereiste firmware updates en de nodige moeite is het wel mogelijk om gebruik te maken van iDVD, maar makkelijk is anders.

Totdat er een curieuze hack opduikt! Op het forum van The Firmware Page duikt een ‘hack’ op die je de mogelijkheid geeft om je iDVD project te branden op een externe DVD-brander óf te bewaren als disk image, waardoor je hem gewoon in toast kunt branden.

Het enige wat je hiervoor moet doen is deze twee bestanden in je ‘Home’ folder zetten (tussen Documents, Public, Movies etc). Dat is alles. Vervolgens moet je in iDVD met control ingedrukt op de ‘Burn’ knop klikken. Hierdoor krijg je de keuze om extern te branden of te saven als disk image.
Let wel: om van deze ‘hack’ gebruik te kunnen maken moet je beschikken over de minimumvereisten van iDVD 4: 733MHz G4 of sneller. Mensen met iDVD 3 zullen geen gebruik kunnen maken van deze hack aangezien je voor de installatie van iDVD 3 een ingebouwde DVD-brander nodig hebt. Bij iLife ’04 ligt dat anders. Daarnaast blijft dit natuurlijk een truc die niet ondersteund wordt en enkel toegepast moet worden op eigen risico.

Dan de logische vraag waarom Apple deze optie al die tijd heeft genegeerd. Kan of wil Apple niet garant staan voor externe branders? Of wil Apple de prijs van Mac’s zonder interne superdrive niet onnodig hoog houden vanwege de MPEG2 licentie waarvoor dan betaald moet worden? Of…?
Wie het weet mag het zeggen.

Klik op Lees verder voor een screenshot.

Apple iDVD

Reageer op artikel:
Hack iDVD zorgt voor mogelijkheid extern DVD’s branden
Sluiten