Geruchten-roundup: 4e generatie iPod, optisch scrollen en Remote Desktop 2

Door: DeX - 12 reacties

Het is een tijd stil geweest in het Apple-geruchtencircuit! Daarom even een roundup van de recente Mac-roddels en -geruchten..

iPod; generatie 4
Na de inspirerende vooruitblik op de iPod 3 eergisteren, komt AppleInsider (doorgaans niet heel extreem betrouwbaar) met het bericht dat Apple bezig is met de ontwikkeling van de 4e generatie van de iPod. De nieuwe versie zou een harde schijf van 50GB aan boord hebben (12.500 nummers) en zou ongeveer $499,= gaan kosten. Ook zou de nieuwe iPod een 2-inch kleurenschermpje hebben (waardoor ook een upgrade voor het besturingssysteem van de iPod vereist is). 28 April, de dag waarop de iTMS √©√©n jaar jong is, wordt gezien als de potenti√ęle dag voor Apple om spannende aankondigingen te doen..!

Optisch scrollen
De Franse stokbrodenhappers van MacPlus wijzen op een relatief nieuw patent, waarin een muis met een soort touchpad in plaats van een scrollwieltje beschreven wordt. Misschien dat Apple nu dan toch eindelijk inziet dat een scrollwieltje éígenlijk wel heel makkelijk is. Veel mensen vinden het dan ook een blunder dat de huidige Pro Mouse (hoewel draadloos), nog steeds geen scrollwieltje heeft.

Remote Desktop 2
ThinkSecret komt met nieuws over de volgende versie van Remote Desktop:

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  error

  Mijn iPod verleden: van 5GB, naar 10GB, naar 20GB, naar 40GB… dus de volgende iPod die ik – helaas buiten Europa – ga kopen moet wederom een verdubbeling van de capaciteit hebben. 80GB dus en geen 50GB. En van 80 naar 160, 320, 640, 1280 etc. etc,

 • Profielfoto
  iAgree

  hahaha toemaar , en ik doe het nog steeds met een 1ste gen 5gig, maar ben er dan ook nog steeds zeer over te spreken, heb je ze ook allemaal bewaard of is het zo erg nou ook weer niet :p

 • Profielfoto
  error

  Neen, allemaal verkocht…. hoewel die 1e generatie 5GB wel de Mac Plus onder de iPods is en dus ooit een mooi collectors item zal worden (of inmiddels al is). Mijn AAC-collectie op de harde schijf is momenteel ruim 80GB en ik wil wel eens de optie autosync kunnen aanzetten. Kan ook nog wel eens… gewoon geduld hebben.

 • Profielfoto
  suicide

  Laten ze dat remote desktop eerst maar eens wat rapper maken… zelfs de remote desktop van winodows is sneller……

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Ik zit eigenlijk te wachten tot ze komen met een kleuren scherm… en dan ook grafisch… zoals de nieuwe telefoons enzo…

 • Profielfoto
  franswilco

  Weer meer harddisk ruimte, weer duurder. Apple leert ook nooit. 10 tot 20 GB is meer dan genoeg, meer dan dat maakt het product alleen maar duurder, terwijl de iPod al zo belachelijk duur is.

 • Profielfoto
  Pink Grapefruit

  EIgenlijk is die melding over de muis het leukste en ook helemaal geen gerucht. De volgende gen. Apple Muizen heeft een scrollwheel maar dan in de vorm van een touchpad. Zodat je zowel naar boven en beneden kunt scrollen alsnaar links en rechts. Whicked. Apple kennende maken ze het volledig transparant en zie je niet eens dat er een touchpad aanwezig is. Ze gaan echt iets vets maken, ben erg benieuwd. Niet dat het heel belangrijk is, maar het is wel leuk.

  @franswilco: het vervelende is: een iPod van 10GB of 20GB is helemaal niet goedkoper om te maken dan een 40GB of straks een 50GB. Het verschil in inkoopprijs in zulke grote volumes is wellicht een paar tientjes (als het al zoveel is). En jij koopt geen 20GB als ie maar een paar tientjes goedkoper is, dan gaan mensen ook zeuren omdat de verhoudingen in hun ogen scheef liggen. 40GB is 2 keer zo groot, dus moet de 20Gb 2 keer zo goedkoop zijn!!!! De meeste mensen denken zo, en dat is echt heel erg dom.

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  @Pink Grapefruit:
  Ook Apple moet weten dat de meeste mensen zo denken. En dan zouden ze daar rekening mee kunnen houden.

 • Profielfoto
  sjap

  @Pink Grapefruit:

  Hoezo is die touchpad-muis geen gerucht? Waar is the official announcement?

 • Profielfoto
  Sage

  Omdat het namelijk een patent is die Apple geeft aangevraagd.:P

 • Profielfoto
  GIJay

  hehehehe…

  maar een kleurenschermpje zou inderdaad wel mooi zijn.

 • Profielfoto
  Danny Van Camp

  hopelijk komt die nieuwe iPod nog uit vooreer dat de MS Music Player uit komt , deze zou nl ook een kleuren sherm hebben en er photo’s en films op kunnen tonen . Gelukkig zou iez 3 keer dikker en dubbel zo lang worden , waarschijnlijk ook zwaarder . Verder willen ze Apple’s iPod blijkbaar wel overtreffen met de schijfruimte en zou het onding WindowsCE gaan draaien .

  Laten we echter hopen dat deze “iPod Killer ” of is het giller gewoon een gerucht blijft