Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 1 maart 2004

And the Oscar goes to…

Het kon bijna niet misgaan afgelopen nacht. Het stond namelijk buiten kijf dat Finding Nemo dé animatiefilm was van het afgelopen jaar. Daarom dus won Finding Nemo de oscar voor beste animatiefilm. Andrew Stanton, bedenker van het verhaal, nam de oscar in ontvangst van Robin Williams en bedankte met de volgende woorden (vrij vertaald door Sherlock):

“Finding Nemo zou nooit mogelijk geweest zijn als het niet gebeurde in het buitengewone milieu van Pixar Studios dat door John Lassiter, Ed Catmull en Steve Jobs werd gecreeerd. En ik ben voor altijd dankbaar aan de acteurs van Finding Nemo voor het geven van hun talenten aan dit vissenverhaal dat ik had. In het bijzonder mijn producent Graham Walters en mijn co-director Lee Unkrich die hier ook zouden moeten staan samen met mij. Dank ook aan Dick Cook en zijn ongelooflijke distributieteam van Disney. Dank aan de Academie, aan mijn lieve ouders, aan mijn schattige kinderen en aan mijn vrouw, Julie. Ik schreef het aan haar in een nota in achtste klas, nu kan ik het voor 1 miljard mensen zeggen: Ik houd van je.”

Update: link werkt weer
Fragment uitreiking van de Oscar voor beste animatie (22 Mb).

Reageer op artikel:
And the Oscar goes to…
Sluiten