Adobe komt rommelend met updates

Door: Castor - 5 reacties

Na Macromedia is het blijkbaar voor Adobe tijd om fris te beginnen en wel met updates in de CS programmalijn. Het begon met een update voor buitenstaander InCopy. Vervolgens kon je hier eerder deze week lezen dat de 3.01 update van InDesign beschikbaar was. Nu is het de beurt aan de minst succesvolle telg van de CS familie; GoLive, dat naar 7.0.2 gaat.

Aan de gang van zaken te oordelen gaat het bij Adobe nog niet allemaal vanzelf. De update van InDesign is alleen maar beschikbaar via het update panel van het programma, er is geen download via het net beschikbaar. Verder is er geen lijst van wijzigingen te raadplegen voor dat je kiest om de update te draaien. Of ja, toch – ná de update staat er zonder aankondiging een nieuwe ‘readme’ in je InDesign applicatiemap.

De verwarring is compleet, nu de update van GoLIve nu juist weer níet via de programmaupdate beschikbaar is, maar alleen als losse download. Dit in tegenstelling tot de de vorige update, 7.0.1, die exclusief via het programma zelf op te halen viel. Ik vraag me af of vlaggenschip Photoshop en ook Illustrator nn de voorjaarsschoonmaak van Adobe worden opgenomen en dus een dezer dagen een update beleven. Hopelijk zonder veel gerommel in de wijze van aanbieden, dit geklooi staat een bedrijf als Adobe niet.

Download hier de Golive 7.0.2 upate

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Hermanko

  Ik heb een beetje de indruk dat veel grote software leveranciers met het hele Apple Macintosh gebeuren in hun maag zitten. Een heel klein markt-aandeel en hoge eisen aan weer een nieuwe OS X versie, wat denken jullie ? ???

 • Profielfoto
  error

  Wel… die GoLive update is wel via het programmamenu beschikbaar… maar dan download je de .exe Windows versie…

  De InDesign 3.0.1 readme is hier te downloaden:
  http://www.adobe.com/special/indesign/cs301update/idsn_cs_301_readme.pdf

  De InDesign update is ook via een soortgelijke link als bovenstaande GoLive update te downloaden:
  http://download.adobe.com/pub/adobe/manifest/indesign/IDCSupdater.dmg

  Maar deze locaties zijn beide niet via adobe.com openbaar – die werkt enkel via de interne programmaupdate functie.

 • Profielfoto
  Paetor

  Juist, niet zo netjes idd..

  Ik word trouwens door de typo ‘delente’ (wat ongetwijfeld ‘de lente’ moet zijn) getriggerd mijn irritatie uit te spreken over de niet aflatende hoeveelheid stijl- en typfouten in de news-posts van deze (overigens verder werkelijk grandioze) site.

  De meeste foutjes zijn gewoon slordigheidsfoutjes, die door een laatste maal doorlezen voorkomen kunnen worden. Daarnaast zijn de zinsconstructies af en toe echt om te huilen.. Misschien is het een idee om mensen met wat meer taalgevoel te laten proof-readen voordat posts werkelijk worden geplaatst? Ik snap dat je snel wilt zijn met nieuws, maar haastige spoed…

  Goed; ik hoop dat deze kritiek als opbouwend wordt ervaren, want zo is hij ook bedoeld.

 • Profielfoto
  Castor

  Point taken

 • Profielfoto
  gunth112

  Hallo,
  ik heb een probleem met golive 8.0.1 op mijn computer upgedated te krijgen! Ik werk nu met GL 7.0.2 op een tiger 10.4.7
  Wie weet misschien hoe ik GL 8.0.1 draaiende krijg?
  Dank en groeten
  Manja