Castor
Castor Nieuws 24 februari 2004

Simpleimage 4 imagebrowser

De meesten van ons zijn het er wel over eens dat iPhoto een prachtige applicatie is, al heeft iedereen natuurlijk een lijstje van wensen. Een van mijn wensen was bijvoorbeeld dat ik iPhoto makkelijker voor ad-hoc browsen en non-permanent beeldmateriaal kon inzetten.
Als ontwerper krijg ik nogal wat tijdelijk beeld op mijn Mac binnen, dat wil ik snel bekijken en dat moet liefst niet in de library te blijven staan. Daarnaast zit iPhoto vol met privé snapshots, die klanten niet hoeven beoordelen als ze even wat packshots in een slideshow willen meekijken.

Enige tijd geleden kwam ik erachter dat mijn favoriete pre-iPhoto, pre-OS X imagebrowser Simpleimage in versie 4 in beta was. Versie 3.x was een enigszins mager OS X vervolg op de (sterke) OS 9 versie. Ik was dan ook verheugd dat deze versie een complete rewrite van de applicatie is. Maar misschien zit nostalgie me toch in de weg, want er zijn natuurlijk nogal wat (goede) concurrenten. Maar toch, het ís een eenvoudige, doeltreffende, snelle en smaakvolle app in dit genre.

Het programma doet zijn naam eer aan: Je sleurt een mapje met plaatjes op het icon het presenteert je een dialoog met de keuzes: browse, open, slideshow. Wat je ook kiest het werkt naar behoren en alles wordt je gepresenteerd in een GUI die nog het meest aan Apple’s iApps doet denken.

Ook movies laten zich bekijken in SImpleimage, waarbij de applicatie zich onderscheid door het bieden van functies als loop, rotate en flip voor movieclips. De ondersteuning van video beperkt zich overigens wel tot Quicktime ondersteunde codecs.

Vandaag is de release versie van Simpleimage 4 voor download vrijgegeven.

Reageer op artikel:
Simpleimage 4 imagebrowser
Sluiten