Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 9 februari 2004
Leestijd: 1 minuut

Mozilla Firebird krijgt grote beurt

De alternatieve browser Mozilla Firebird van het Mozilla Project heeft vandaag een upgrade gekregen naar versie 0.8. Aangezien de naam Firebird overeenkwam met een ander opensource project is de naam in Firefox veranderd (overigens de tweede naamsverandering, het project heette eerder Phoenix).

Firefox is een browser gebaseerd op de bekende Mozilla browser, en maakt gebruik van dezelfde op standaarden gebaseerde renderings-engine Gecko. Waar Mozilla echter een browser, mail-client, irc-client, en html-editor in een is, is Firefox puur een browser, waarbij de interface een stuk directer werkt. Fijn aan Firefox is betere Pop-up blocking dan Safari en uitbreidbaarheid door middel van extensies. Denk bij dit laatste aan bijvoorbeeld het blokkeren van banner advertenties.

Een groot verschil tussen Firebird 0.7 en Firefox 0.8 is dat de interface stukken beter is dankzij de nieuwe pinstripe theme.

Mozilla Firefox
Artikel ingezonden door ckuijjer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.