Stof
Stof Nieuws 23 februari 2004

Motorola krikt G4 op naar 1,5GHz

The register meldt dat Motorola de snelheid van de G4 processor heeft op weten te krikken tot 1,5GHz. Het gaat hier om het model MPC7447a, een gereviseerde versie van de 7447 die in de huidige PowerBooks te vinden is. In de revisie is functionaliteit ingebouwd om de kloksnelheid automatisch naar beneden aan te passen op momenten dat de processor minder wordt belast. Daardoor is het stroomverbruik iets verbeterd. Op 1,42GHz gebruikt de nieuwe versie 20 Watt terwijl de huidige versie op 1,33GHz 21,3 Watt verbruikt.

Wellicht biedt deze revisie Apple de mogelijkheid voor nog een laatste PowerBook G4 update voordat een PowerBook G5 op de markt komt. En anders vindt hij zijn weg wel in de iBooks.

The Register
Motorola Persbericht

Reageer op artikel:
Motorola krikt G4 op naar 1,5GHz
Sluiten