Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 4 februari 2004
Leestijd: 2 minuten

Microsoft meets Mac press

Microsoft heeft grote plannen voor het Mac platform. Zo zal er binnenkort Office 2004 voor de Mac uit komen, ook komen ze met een upgrade van Virtual PC die naast snelheidsverbetering en gebruiksvriendelijkheid tevens ook (eindelijk) op de PowerMac G5 zal werken. Daarnaast komt tegelijk met Office 2004 ook MSN Messenger 4.0 uit voor de Mac. Wij waren benieuwd naar wat details en spraken met Microsoft.

Lees dit artikel verder voor de vragen en antwoorden van Microsoft.

Hoe groot is de installed base van Apple Mac in Nederland?
Wij hebben dit zowel in Amerika bij onze collega’s van de Microsoft Mac Business Unit als bij Apple Nederland nagevraagd en het spijt ons u te moeten vertellen dat het precieze antwoord onbekend is.

Wat zijn de exacte features en specificaties van de nieuwe Messenger 4.0?
Microsoft houdt deze informatie nog even voor zich. Wat we wel kunnen vertellen is dat het een betere intergratie zal hebben met Office applicaties.

Komt er een Beta versie van MSN Messenger 4.0 voor de Mac?
Nee, er is geen Beta versie gepland.

Wat is Microsoft’s mening omtrent ‘Safari’?
De Microsoft Business Unit is altijd verheugd om innovaties tegen te komen voor het Mac platform. De Safari browser is daarop geen uitzondering. Microsoft werkt zeer nauw samen met Apple en wisselt veel consumenten informatie en ervaringen uit.

Heeft Microsoft in Nederland een overeenkomst met de educatieve instanties voor de Mac software?
Ja, Office voor Mac maakt deel uit van het SURF contract.

Hoe is de nieuwe Office voor Mac line-up getest?
De Mac Business Unit heeft miljoenen geautomatiseerde tests gedraaid. Bovendien zijn er meer dan 35.000 test scripts van Office uitgevoerd. Gedurende de ontwikkelfase en de testcycli worden dagelijks honderden tests gedaan.

Wanneer zullen de screenshots en packshots van Office 2004 voor Mac verkrijgbaar zijn?
Screenshots zijn vanaf begin februari te verkrijgen. Zie ook www.microsoft.com/mac/. Engelse Beta CD’s zullen vanaf maart verkrijgbaar zijn. MacOSX.nl note: Uiteraard zal MacOSX.nl proberen hier een copy van te krijgen (zo niet van Microsoft, dan wel andere wegen), wel is bekend dat Microsoft Nederland ons een final versie toe stuurt om te testen.

Extra informatie:
Microsoft Office 2004 komt in drie edities; Office 2004 for Mac Standard Edition, Student and Teacher Edition en Professional Edition. Een update van Office X naar Office 2004 zal naar verwachting €79 kosten. De verwachte lancering van de final versie van Office 2004 zal rond de eerste helft van 2004 zijn, meer informatie is later bekend. Tevens is Virtual PC met Windows Professional meegeleverd met Office 2004 Professional Edition. Enigszins opvallend en teleurstellend is wel dat Microsoft Office (geen één editie) in de Nederlandse taal leverbaar zal zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.