Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 22 februari 2004

MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

iPod mini
Afgelopen vrijdag begon Apple met het verkopen van de iPod mini in de Apple Stores. Aangezien het nog wel twee maanden duurt voordat de iPod mini in Nederland te bewonderen zal zijn, zullen we het tot die tijd moeten doen met een filmpje en foto’s.
Overigens bleek deze week voor het eerst dat de chip die in de iPod zit ‘by default’ WMA ondersteunt. Maar de betreffende parameter heeft Apple natuurlijk uitgeschakeld. Discussie hier.

Mac OSX 10.4
Voor de roddelaars onder ons valt er een leuk bericht te lezen op de site van Fryke over de opvolger van Panther. Die zou misschien wel eens eind 2004 kunnen komen met een revolutionair ‘database-driven’ Finder. Panther zet net haar eerste stapjes en er wordt al weer gespeculeerd over opvolgers.

CSS
De laatste dagen en weken wordt het forum overstelpt met leerzame vragen en antwoorden over CSS. En dat is natuurlijk mooi voor de webknutselaars. Nuttige threads zijn deze en deze.

Spymac
De meeste mensen kennen Spymac wel. Het is een grote macht in Apple land. Ze hebben meer dan dertig duizend leden en er zijn op dit moment 932 mensen online op het forum van Spymac. Spymac is voornamelijk bekend van de gallery waarin mensen foto’s posten. Foto’s van Apple prototypes, setups, desktop etc. Maar wat voornamelijk interessant is van Spymac is dat wanneer je je registreert (gratis) je 100 mb aan internetruimte krijgt. En dat komt altijd wel van pas. Mensen die dus nog wat online ruimte nodig hebben, weten waar het te zoeken.

4000 leden!!
Spymac mag dan wel meer dan dertig duizend leden hebben, ze voelen de hete adem van MacOSX.nl in hun nek. Maandag 16 februari registreerde zich namelijk het 4000e lid van MacOSX.nl. Op naar de 5000!

Reageer op artikel:
MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week
Sluiten