Xgrid Technology Preview

Door: Stof - 11 reacties

Gisteren presenteerde Steve Jobs trots de nieuwe Xserve G5. Wat echter niet iedereen is opgevallen, is dat hij daarbij ook Xgrid noemde, ontwikkeld door Apple’s Advanced Computing Group. Xgrid is software die het met behulp van Rendezvous mogelijk maakt om meerdere Macs in een netwerk te bundelen tot één cluster.

Met dit soort software wordt het straks voor iedereen mogelijk om van zijn Macs een supercomputer te maken zoals bij VirginiaTech. Supercomputing for the rest of us. Op de website van Apple kan een Xgrid Technology Preview gedownload worden voor testdoeleinden.

Update: We hebben zelf wat test uitgevoerd, waarbij we onze Xserve als centrale hebben gebruikt. We hebben met 4 Macjes een totaal van 6,4GHz gehaald. Lees er hier meer over.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Als dit ook goed werkt met niet lokale verbindingen zouden we eventueel op ed Xserve een server kunnen installeren, en een MacOSX.nl Cluster Groep maken.;)

 • Profielfoto
  boesboes

  haha:)

  stel u voor.
  en dan de rekenkracht verkopen aan bedrijven die dat wensen:)

  Kunnen we dan voor elk macosx.nl lid een ibookje kopen :D

 • Profielfoto
  Elger

  Zou dit ooit betekenen dat ik ook de processorkracht van 2 imacs kan bundelen om zo sneller photoshop filters toe te passen?:)

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Maurice & ik hebben ’t via de Xserve getest en we haalden een totaal van 4,5GHz.:)

 • Profielfoto
  Stof

  Gaaf man:) .

 • Profielfoto
  junkiesxl

  Kun je hier dan ook SETI@home op latyen lopen ? want dat zou cool zijn

 • Profielfoto
  marchel

  das nou net een week te laat ik heb net de apple van mijn moeder en een goede vriend terug gebracht
  sammen met mijn apple hebben die net drie dagen staan renderen op een tekening
  ik moest op de twee gast apples het teken paket instaleren en zo kon ik alle g4`s een klijn stukje tekening laten uit rekenen
  dat xgrid had mijn een hoop tijd gescheeld

 • Profielfoto
  Pn

  junkiesxl: In principe niet. De Xgrid techniek bestaat in principe uit een aantal Xgrid agents (die samen een grid vormen) een Xgrid controller (die de agents stuurt) en 1 of meerdere Xgrid clients (waar vanuit de jobs gekozen en gerunned worden).

  In het geval van SETI@Home draait hun versie van de controller op hun eigen servers. Alle SETI@Home gebruikers draaien in weze een agent. Je kan als gebruiker of gebruikersgroep niet je eigen controller draaien die met SETI@Home communiceert, voor zover ik weet.

 • Profielfoto
  junkiesxl

  maar je kunt de seti@home ook in commandline krijgen zou je dan geen scriptje kunnen schrijven zodat de controller het werk verdeelt over de agents ofzo (ik ken er weinig van)

 • Profielfoto
  Granny Smith

  standaard in 10.3.3 of in 10.4 ??? ;) :p