Wat denken anderen van de iPod mini?

Door: MacAttack - 11 reacties

Wie af en toe de commentaren op de iPod mini bekijkt zal al hebben gemerkt dat veel mensen de iPod mini geen schijn van kans geven vanwege het prijsverschil van maar 50$. De Wall Street Journal denkt daar anders over.

Tja wie zal het zeggen maar dit zijn commentaren uit 2001 tijdens de introductie van de eerste iPod

Mac Rumors

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  B-Mac

  Ik lees net een artikel later dat in het eerste fiscale kwartaal 733.000 iPods verkocht zijn. Een stijging van 235%. Vind je het gek dat ze duurder zijn…? Niet meer als slim van Apple om er – voolopig – uit te halen wat er in zit. Die prijs gaat echt nog wel naar beneden…

  Nu is het alleen 4 GB voor 250 dollar. Over zes maanden komen ze met nog twee varianten, van bijv. 2 GB en 8 of 10 GB. Gaat deze prijs naar beneden, geloof mij.

  En om op het citaat terug te komen, van “I still can’t believe this! All this hype for something so ridiculous! Who cares about an MP3 player?”. Euhm… Nou… in ieder geval 733.000 mensen. Bovendien is een iPod méér als een MP3-speler (want geef toe, een MP3 speler is i.d.d. niet veel bijzonders . . . als je het hebt over Mhwieshuat Tech).

  De iPod mini gaat inderdaad om style. In de metro kijken welke kleur iemand anders heeft en bij elkaar inpluggen om te luisteren naar elkaars muziek. Gebeurt nu al heel veel in de USA, gaat nog veel meer worden. Bovendien denk ik dat de iPod mini er is voor vrouwen. Laat alle mannen maar met een 40 GB rondlopen, met zo’n “saai, wit ding”, vrouwen met een gekleurde die past bij hun handtas. Of humeur. Of beide.

  Ik ben verliefd. Mini of niet-mini. Yeah, baby! Yeah!

  GROOOVY!

 • Profielfoto
  Sad

  Inderdaad, Apple heeft echt wel marktonderzoek gedaan hoor, ze zeggen niet zomaar uit de losse pols “laten we maar 50$ minder doen, da’s wel goed zo”.

  Apple weet als geen ander dat consumenten zelf willen kiezen en dat ze allemaal best wat geld over hebben voor een apparaat dat precies aan hun eisen voldoet.

 • Profielfoto
  mactukkie

  Ik denk dat het ook aan het platform ligt waaraan men gewend is. Mac-gebruikers kennen de iPod natuurlijk al langer en zullen eerder kiezen voor de 15GB versie. Windows-gebruikers zullen eerder voor de goedkopere mini iPod gaan: ziet er lief maar toch stoer uit, en heeft voor velen een toereikend geheugen. Bovendien blijft de (mini) iPod toch redelijk prijzig tegenover andere MP3 spelers, dus de afweging ‘ander merk’ vs. ‘Apple’ zal voornamelijk bepaald worden door uitstraling en prijs. Alleen: inmiddels kan natuurlijk niemand meer om die geweldige iPods heen, iedereen heeft ervan gehoord, mac- en pc-gebruikers.

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Kan me niet schelen wat iedereen zegt en vindt, ik ga de iPod mini zeker kopen. Anders kan ik niet joggen natuurlijk.

 • Profielfoto
  chm

  Ik vindt deze zet heel goed gezien van Apple.
  Met de iPod hebben ze nu al een maktaandeel van 31%! De grootste concurenten zijn de dure Flashplayers (256 mb goed voor ongeveer 60 songs) en de prijzen draaien rond de 200 dollar.
  Zeg nu zelf dat je voor de mini veeeeeel meeeeer payer hebt voor maar 50 dollar meer ( 4GB voor 1000 songs), en dan spreek ik nog niet van de design en gebruiksgemak! En die Flashplayers hebben ook nog eens een 31% marktaandeel, dus Apple stevend op een 50% marktaandeel af, of zelfs nog meer?

  Way to go, Apple!:D

 • Profielfoto
  Bigs

  Ik vind de iPod mini z’n geld zeker waard.. lekker klein en 4 gig is op zich wel genoeg (alleen heeft ie dan minder nut als drive om beta’s van Mac OS op te installeren:) ). Dat commentaar op de originele iPod is ook wel leuk.. geeft aan dat Steve over het algemeen toch wel weet waar hij mee bezig is.

 • Profielfoto
  ElectricCat

  Toen de eerste iPod uitkwam, vond ik het ook helemaal niks, en snapte de hype eromheen niet.
  Nu zou ik hem niet meer kunnen missen , hihi.
  Ik hoop dat ze er bergen van verkopen. ;)

 • Profielfoto
  arneblk

  Apple vraagt natuurlijk eerst de volle (hogere) prijs voor de mini iPod totdat de mensen die ‘m toch wel kopen
  gekocht hebben.;)
  Vervolgens verlagen ze de prijs zodat de oorspronkelijke doelgroep het kan (en graag wil) betalen

 • Profielfoto
  els

  De mini is gewoon lekker. Heel slim bedacht van Apple.

 • Profielfoto
  Torz

  sinds wanneer jog JIJ! Ams????

 • Profielfoto
  nilles

  jep, ik ga hem morgen kopen. ben momenteel al een maand in de usa (CA) en ben nu echt van plan om hem te gaan kopen. morgen rij ik naar san jose toe, en koop ik em ;) heb ik hem lekker eerder dan jullie (in nederland is hij in april uit)

  maar kunnen jullie me nou alles vertellen over de appel. ik heb alles doorgelezen maar zit nog met een paar vraagjes.

  1. hier kan je voor $0,99 een nummer downlaoden, wat is de prijs in nl?
  2. wat voor functies heeft het nogmeer naast mp3 af te spelen. (games *wat voor*) notebook..
  3. weten jullie de prijs al in nederland?