Virginia Tech, nu ook met Xserve G5

Door: DeX - 7 reacties

Zelfs op de afgelopen Keynote werd er uitgebreid aandacht aan besteed: Virginia Tech die als eerste universiteit (/instantie) het waagde om 1100 G5’s aan elkaar te koppelen tot één groot rekenmonster.
Of je het nu wilt geloven of niet, maar de studenten en professoren bij Virginia Tech krijgen geen genoeg van Apple.
Het betreffende bestuur aldaar heeft namelijk besloten om, naast de 1100 PowerMac G5’s, ook nog wat racks met Xserve G5’s te plaatsen.

Een interessante vraag is natuurlijk of Virginia Tech, wanneer de nieuwe Xserves geplaatst, geïnstalleerd en geoptimaliseerd zijn, nog een plaatsje weet te stijgen in de welbekende ranglijst van krachtigste supercomputers!

Bron: ThinkSecret

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  appleholic

  Leuk. Dan is de Xserve G5 dus ook voorlopig niet leverbaar, netzoals met de G5 2×2, waarvan de eerste 1100 ook naar Virginia gingen. ???

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Maar er zal dit keer een overschot zijn aan dual 2 Ghz G5 machines omdat deze gewoon refurbished naar dealers gaan. De “interessante vraag” is niet aan de orde omdat de lijst van snelste clusters maar één keer per jaar wordt opgesteld. en de deadline van afgelopen wedstrijd is allang verstreken.

 • Profielfoto
  tomfeys

  Van waar halen die al dat geld ???

 • Profielfoto
  DeX

  De “interessante vraag” is niet aan de orde omdat de lijst van snelste clusters maar één keer per jaar wordt opgesteld. en de deadline van afgelopen wedstrijd is allang verstreken. >>> Mjah en aangezien die van 2004 nog niet opgesteld is kunnen ze prima nog een plek stijgen hoor;)

 • Profielfoto
  153957

  ‘Van waar halen die al dat geld’

  Op ThinkSecret stond dat ze die PowerMacs inruilen voor Xserves… een< ->een of zo…. das wel ‘goedkoop'(ligt aan de hoeveelheid HD space, maa rik denk dat ze daar wel uitkomen)

  ze willlen waarschijnlijk ook nog meer dan 1100 computer hebben… nog sneller

  voor de mensen die het niet weten zit in de Xserve 90nm G5’s en in de PowerMac 160/120nm (weet ik niet precies) G5’s, die zijn dus ook nog sneller

 • Profielfoto
  Casper

  Waarom zouden ze ze willen gaan inwisselen? Hebben ze 90% van de racken niet meer nodig, zou een beetje zonde zijn. Misschien dat ze een paar racken bij plaatsen ofzo vol met Xserves, zodat ze er meer kracht bij hebben.

 • Profielfoto
  153957

  dat denk ik, want in 1 PowerMac G5 passen wel 3 Xserves of zo…