Unison: De beste nieuwsreader moet nog komen

Door: Adriaan Mol - 13 reacties

Panic Software, vooral bekend van onder andere het FTP programma Transmit, is stiekem bezig met meerdere applicaties. Eén daarvan hebben wij al kunnen testen. Het programma is een nieuwsreader en heet Unison. Wij hebben screenshots gemaakt van versie 1.0fc1.

Wanneer je Unison opstart vraagt het gegevens voor een news server, bij XS4ALL is dit bijvoorbeeld “news.xs4all.nl”. Het grootste voordeel van Unison zie je al snel, het heeft al voorgesorteerde categorieën van nieuwsgroepen, deze kun je uiteraard ook zelf indelen. Daarnaast zie je dat dit programma uiterst overzichtelijk is en qua userinterface veel van de huidige Apple programma’s weg heeft. Precies wat we van Panic kunnen verwachten dus.

Eénmaal een nieuwsgroep geopend krijg je een overzichtelijk scherm wat veel weg heeft van Apple’s Mail programma. Er zijn er vier tabs beschikbaar: “Message”, “Files”, “Images” en “Music”. Voor de rest zeggen de screenshots genoeg. Onze conclusie is in ieder geval dat Unison dé nieuwsreader voor de Mac word. En wellicht ook de beste nieuwsreader ooit.

Groups Newsgroep Sounds
(Klik op een afbeelding voor een screenshot op ware grootte)

Meer screenshots
We kunnen jullie ook het volgende alvast verklappen: Ze zijn tevens bezig met een ander programma dat “Stattoo” heet. Dat programma is bedoeld als een soort extra Dock met informatie die live wordt geupdate. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe mail berichten, een grotere klok en iCal informatie et cetera.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Fuji

  en binaries?lukt dat om op te halen?

 • Profielfoto
  ridmaur

  Enig idee wanneer we Unison kunnen verwachten (en downloaden) Het wordt tijd voor een goede newsreader voor Mac OS X

 • Profielfoto
  tijn22

  Ik gebruik nu Halime, op zich wel een goed programma, jammer dat het zo vaak vastloopt :( hopelijk is dit een beter pakket, het klinkt wel goed in elk geval!

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Hmmmm…ik heb me ooit opgegeven als betatester maar heb nooit wat van hun vernomen, hoe ben je eraan gekomen Adriaan?

 • Profielfoto
  WebJ

  We kunnen jullie ook het volgende alvast verklappen: Ze zijn teven ook bezig met een ander programma dat “Stattoo” heet, dit is een soort extra Dock met informatie dat update. Zoals nieuwe mail berichten, grotere klok en iCal informatie.

  Dat klinkt zeer interessant! Panic maakt over het algemeen goede programma’s, alleen moeten ze niet acher bestaande programma’s van Apple zoals iTunes met Audion achterna gaan, dat is meer tijdsverspilling.

 • Profielfoto
  i-mac

  Audion kan WMA files wel omzetten naar MP3 files. Daarom is dat een goed alternatief voor iTunes. Wel is het zo, dat die WMA files bijlnage niet zo’n goede kwaliteit hebben als MP3.

  Ik gebruikte ook Halime, maar de ondersteuning ervoor is gestopt, en de vastlopers waren de laatste tijd teveel van het goede. Nu gebruik ik hiervoor Mozilla.

 • Profielfoto
  sctemme

  Prima! Nu nog lezenswaardig news….

 • Profielfoto
  Granny Smith

  damn nice die nieuwslezer… moet ik hebbe:)
  wat stattoo betreft: leuk … maar eerst zien

  binaries zullen onder files vallen denk ik ???

 • Profielfoto
  senne

  hu…? Je kan er ook muziek met downloaden? Of zie ik het nu fout?

 • Profielfoto
  MOCKBA

  Voor diegene die de hints in het artikel en de site nog niet hadden begrepen is hier de download url:

  http://www.panic.com/unison/d/Unison%201.0fc1.dmg

  :sealed:

  http://www.morefood.net

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Waanzinnig lekker programma!!! Dit zou inderdaad wel eens HET newsprogramma voor OSX kunnen worden, net eens even bekeken en er al een beetje me aan het stoeien, eerste indruk is:P lekkerrrrrr goed over nagedacht….BYEBYEBYE THOTH!!!! Eindelijk pfffffffffffffff

 • Profielfoto
  Jaap

  Nu nog een prog als FTD http://www.tuts4u.com/ voor de Mac

 • Profielfoto
  Sbojevets

  Ik krijg de melding dat ik geen server heb ingesteld?!?! Hoe doe je dat voor het downloaden van films en muziek?