Tweede kijk op GarageBand

Door: MacAttack - 26 reacties

Na GarageBand een tijdje te hebben uitgeprobeerd krijg ik zo de indruk dat Steve Jobs een nieuwe hype aan het creeëren is. Mijn iTunes bibliotheek begint echt al een pak legaal gedownloade muziek te bevatten. Toen ik deze avond online kwam heb ik zomaar vijf nummers via iChat toegestuurd gekregen. Garage Band is pas een paar dagen uit, dus ik verwacht tegen 1 februari zo weeral eens honderd nummertjes gratis gescoord te hebben.

Nu de strijd om de mediastandaard zeer fel opgelaaid is zou GarageBand dus wel eens het ultieme wapen kunnen zijn om WMA voorgoed van de aardbol te wissen.

MacOSX.nl zal morgen om 22.30 uur op het MacFan feest een Garage Band demo geven. Daarbij zal Olav Basoski laten zien hoe makkelijk en hoe professioneel Garage Band toch is.

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  LoveBug356

  Inderdaad, der gaat heel wat te gebeuren staan rond GarageBand, iedereen maakt zijn eigen muziek. :)

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Waarom muziek kopen als je het zelf ook kunt maken?

 • Profielfoto
  Beathoven

  Het is toch niet een programma a la magix music maker waar geen eigen creativiteit voor nodig is hoop ik:)

 • Profielfoto
  Zorcky

  En hiermee ben ik dan ook één van de genodigde bij Macfan. Ben eens benieuwd voor vanavond :p

 • Profielfoto
  jussar

  Waar is dit feest, heb er nog niets over gehoord.

 • Profielfoto
  Bert

  Ben abonnee, heb zo’n adresdrager dus ook gekregen maar ben niet uitgeloot:( That’s Life;)

  Laten jullie hier ergens nog een impressie zien van de avond ?!

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Ja, natuurlijk schieten we wat foto’s;)

 • Profielfoto
  Zorcky

  Ok dat doe ik dan ook, eens wat foto’s shooten ???

 • Profielfoto
  Frank ter Braak

  Heeft iemand al ervaring met GarageBand op een G3 (600 Mhz)?
  Anders hoef ik de nieuwe iLife niet te kopen.

 • Profielfoto
  mailmen

  Adriaan Mol: “waarom muziek kopen…..” ik neem niet aan dat die reactie serieus was?

 • Profielfoto
  mailmen

  en punt twee:
  lord of the rings is ook met imovie gemonteerd toch?

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  @mailmen: Nee, iedereen heeft zijn eigen creativiteit die een ander respecteert. Natuurlijk niet serieus;)

  Nee, ik denk niet dat LOTR met iMovie gemonteerd is, met Final Cut Pro zou wel goed kunnen.

 • Profielfoto
  mailmen

  dat bedoel ik adriaan
  dit prog. is vast leuk om mee te klooien, maar het heeft nix met the real thing te maken.
  dus het zelfde als imovie v. final cut denk ik.
  ben trouwens wel benieuwd wat het kan….

 • Profielfoto
  joostovermars

  ja de vergelijking imovie-FCP en garagebnd-Logic (of protools) gaat volledig op (heb beide versies van beide!)

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Hallo, GarageBand is onwijs leuk voor nitwits als ik. Je kunt GarageBand uiteraard niet vergelijken met Logic of ProTools. GarageBand ziet wel al je third party plugins hebben we ontdekt. Is wel leuk natuurlijk. Emagic heeft wel rekening gehouden met eventuele enthousiaste pro’s op het gebied van muziek. Olav is er in elk geval vandaag zoet mee geweest. ;)

 • Profielfoto
  MacAttack

  Een getalenteerd iemand heeft toch de mogelijkheid om met GarageBand the real thing te doen hoor. Als je veel getalenteerde vrienden hebt zou je inderdaad dus minder muziek kopen.

 • Profielfoto
  mailmen

  joostovermars: amen

 • Profielfoto
  mailmen

  sorry macattack…maar ik denk toch dat je een beetje vreemd beeld hebt van muziek maken. dat neemt niet weg dat je misschien leuke dingen kan doen met garageband. Ik moet echter de eerste release nog tegenkomen die met zo’n programma is gemaakt.

 • Profielfoto
  hankie

  Excuse me boys and girls, maarruh een G3 600 Mhz, 765 Mb….kan ik het zeker wel vergeten met Garageband? Vreemd overigens dat je nu met een classic iMac DV exemplaar ineens in het voordeel bent ten opzichte van een cd-rw-versie, alleen maar omdat GB op een DVD is gezet. Wordt nog een hele toer om GB via een netwerk-DVD-speler van een Windhoos-doos te installeren….pfffff….waar begin ik aan. Vandaar de vraag, is het de moeite waard???

  Hankie

 • Profielfoto
  Kees Wibra

  Was een fraaie demo. Vooral indrukwekkend was de compositie die de vriendin van Boris had gemaakt. Zij zou geen instrument kunnen bespelen. Het resultaat was echt fraai…. En dat zonder manual zoals Boris benadrukte.

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Boris? :D

 • Profielfoto
  Amsterdam

  @ hankie:

  hankie, ik ben bang dat ik je zal moeten teleurstellen met het verhaal dat GarageBand op een G3 600 Mhz niet echt heel erg soepel zal draaien. Ikzelf draai GarageBand op een G5 2×2 met 2 Gb RAM. Gaat op zich echt wel goed hoor, maar als ik veel tracks onder elkaar zet en GarageBand onafgebroken laat afspelen terwijl ik loops luister en eventueel toevoeg, dan wil ‘ie nog wel ’s “hangen”. En met “hangen” bedoel ik, dat de draaipizza tevoorschijn komt, gevolgd door een melding dat GarageBand Unexpectedly ge-Quit is. Als ik dan vervolgens op “Cancel” klik gaat GarageBand alsof er niets is gebeurd verder. Crasht niet ofzo.
  Om een lang verhaal (wat het al is) kort te maken: ik zou me de moeite besparen om GarageBand op je G3 te installeren. Zeer spijtig, want ik wens iedereen de lol en het plezier van het muziek maken in GarageBand toe. Echt superleuk. En nu ga ik een nieuwe song maken.

  :)

 • Profielfoto
  MacAttack

  @ mailmen : komt er aan :p

 • Profielfoto
  Olav Basoski

  Garageband is helemaal geweldig!
  Vergeet niet dat GB ook AudioUnits instrumenten ziet in de root van je Mac. Die kun je gewoon gebruiken. Dus als je niet genoeg hebt aan de interne synth van GB (wat ik me kan voorstellen) dan plug je gewoon je favoriete AU sampler in, of Hypersonic, of Trilogy, of…of…

  Alleen de interne effecten en de midieditor heeft wat ruwe kantjes. Neemt niet weg dat het (voor dat geld hey!!) een hele spannende ontwikkeling is!

 • Profielfoto
  mailmen

  macattack: waar kan ik wat beluisteren?

 • Profielfoto
  Jor1

  Ik heb nog nooit met audio software gewerkt, en Garasieband is hardstikke leuk om ‘voor weinig’ even rond te neuzen. Mijn volgende stap is zeer waarschijnlijk soundtrack…

  Ja, ook akoestische instrumenten doen het erg leuk in garageband!