Adriaan Mol
Adriaan Mol Nieuws 12 januari 2004

Steeds meer spellen voor de Mac

Steeds meer spellen, maar nog niet genoeg. Apple heeft in de loop van de jaren de ontwikkelingen voor spellen gemotiveerd door zich meer te focussen op de programmeer mogelijkheden van de Mac. Het is dan ook in de loop van de jaren voor programmeurs makkelijker geworden om hun spellen ook voor de Mac uit te brengen. Maar de vraag blijft natuurlijk altijd: is het rendabel om ons spel ook voor de Mac te poorten?

Gelukkig zijn er aparte softwarehuizen zoals Aspyr en MacSoft die spellen naar de Mac poorten. Dit doen ze goed, en steeds meer. Dit betekent natuurlijk dat het wel winstgevend is, de laatste jaren zijn deze bedrijven ook zeer gegroeid. Apple focust zich nu volledig op de muziek-industrie (iPod en de iTunes Music Store), maar ze moeten niet vergeten dat het jonge publiek ook de toekomstige potentiële Mac gebruikers kunnen zijn. Als papa thuis een Mac heeft staan waar spellen op gespeeld kunnen worden, zal het kind eerder in aanraking komen met een Mac dan normaal gesproken. Vergeet Apple door alle hype rond de iPod en de iTunes Music Store de andere dingen niet?

Ik ben benieuwd naar jullie mening.

Reageer op artikel:
Steeds meer spellen voor de Mac
Sluiten