Microsoft niet blij met keuze HP voor de iPod

Door: Adriaan Mol - 17 reacties

Microsoft is boos door de keuze van HP om voor de iPod te kiezen. Eerder reageerde Microsoft ook al zeer negatief op de iTunes voor Windows, het argument was dat mensen met de iTunes Music Store geen keuze hebben met verschillende MP3-spelers. Wat ze echter vergeten zijn is dat niemand men verplicht op iTunes te gebruiken, en dat er nog genoeg andere software voor Windows is. De keuze is er nog steeds dus, nu mag de consument alleen voor de beste kiezen.

Microsoft vind dat de keuze van HP om voor de iPod te kiezen veel te onduidelijk is voor de klanten van HP, aangezien HP onderandere ook het Windows Media Centre software ondersteund, waar geen iPod op werkt. HP denkt er echter anders over, en ziet dit als een stap dichterbij om Microsoft en Apple producten beter samen te later werken.

De samenwerking word door The New York Times gezien als een overwinning van Apple en een goede keuze voor HP.

Lees meer op MacWord.

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Eprom

  Echt een gevalletje van de pot verwijt de ketel……….

 • Profielfoto
  bedrocks

  “HP’s blockbuster deal with Apple will have one exciting side effect. The company will be working with Apple to add support for Microsoft’s superior Windows Media Audio (WMA) format to the iPod by mid-year. You heard it here first.”

  Dit stond op http://www.connectedhomemag.com/Audio/Articles/Index.cfm?ArticleID=41429

  Of heb ik weer oud nieuws te pakken??

  ???

 • Profielfoto
  chm

  Ik vindt dit een heel goede zet van Apple en HP.
  Waarschijnlijk zal binnenkort op de iPod WMA ondesteund worden, en dan is er totaal geen reden meer om te twijfelen over de aanschaf van een iPod.

  Nog een groot voordeel is dat Apple’s muziek format dan ook meer zal insijpelen in de PCwereld, en op die mannier een standaard kan worden.

  En de reactie van microsoft; Windows is about joises. Dat zal wel! :p

  Way to go Apple!!!:D

 • Profielfoto
  franswilco

  bron http://www.tweakers.net:

  HP ontkent WMA-support voor Apple iPod
  Woensdag 00:29 – Er blijkt een ware soap te ontstaan over de mogelijke WMA-ondersteuning voor Apple iPod. Nadat Microsoft al eerder aangaf niet gelukkig te zijn met de iPod-keuze door HP, blijkt HP nu te ontkennen dat er sprake zal zijn van WMA-support. Via een woordvoerder werd namelijk bekendgemaakt dat HP voorlopig geen WMA-support gaat leveren voor de Apple iPod. >>

 • Profielfoto
  xer

  Ik denk dat het zeer onwaarschijnlijk is dat de iPod WMA zal ondersteunen, Apple wil juist dat de AAC standaard massaal geaccepteerd wordt. Het verschil tussen AAC en WMA is dat AAC een door IEEE en AES geaccepteerde standaard is (en ‘made by’ o.a. Dolby Lab en Fraunhofer IIS.)
  WMA is een eigen ontwikkeld formaat van Microsoft (met daarbij bijbehoordende licenties).

  Apple vedient geen cent aan de verspreiding van AAC, maar wil zo veel mogelijk potentieƫle gebruikers voor de iTMS creƫren, want daarmee is wel geld te verdienen. Microsoft is licentie georienteerd; degene die WMA gebruikt moet gewoon betalen. Tja en hoe minder gebruikers hoe minder centen. MS heeft dus echt wel wat te verliezen.

  http://www.apple.com/mpeg4/aac/
  http://www.dolby.com/company/is.ot.0011.TechOverview.03.html

  :D

 • Profielfoto
  Castor

  “Het verschil tussen AAC en WMA is dat AAC een door IEEE en AES geaccepteerde standaard is (en ‘made by’ o.a. Dolby Lab en Fraunhofer IIS.) WMA is een eigen ontwikkeld formaat van Microsoft (met daarbij bijbehoordende licenties[/quote]”

  Let op, het gaat hier dus over een open standaar tegenover een door M$ eigen formaat, zoals ze elke keer een eigen formaat aan iedereen proberen op te leggen.

  Maar let op de woorden Fester, General manager of Microsoft’s Windows digital media division:
  “Windows is about choice – you can mix and match software and music player stuff. We believe you should have the same choice when it comes to music services.”

  Winows is about choice? Mag ik even heel hard lachen? Komend van een bedrijf dat gesued werd vanwege de onontkoombare IE Browser vastgeklonken in Windows?

  Zit het een keer tegen, gaan ze zich van dit soort zielige rethoriek bedienen… terwijl ik juist mild positief gestemd was door de nieuwe Office en VPC 7.

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  [quote1Castor] Let op, het gaat hier dus over een open standaar tegenover een door M$ eigen formaat, zoals ze elke keer een eigen formaat aan iedereen proberen op te leggen. [/quote1]

  Ja, en dan noemen ze dat een “industry Standard” (waar Apple en HP zich volgens hun NIET aan houden)

  Maar ja, it’s all about making choices….

 • Profielfoto
  Hemi

  Natuurlijk zijn ze niet blij. Stel je voor dat een beter product dan wat ze zelf leveren ineens aan zou slaan op hun Windows-‘grondgebied’…

  Zelfs al zou je nog nooit met een M$-product hebben gewerkt, dan zou de arrogantie en de manier van zaken doen van dit bedrijf alleen al genoeg moeten zijn om tegen jezelf te zeggen; ‘screw them, Ik zal nooit iets van ze kopen.’

 • Profielfoto
  papa

  Microsoft heeft gewoon vette pech gehad en moet niet zo zeiken. Ik ben het met de andere reacties eens dat je als consument gewoon een keuze hebt als je liever geen iTunes wilt gebruiken. Bill Gates en zijn trawanten vergeten even te vertellen dat zij zelf de klant al jarenlang in hun greep houden door dat Windows-monopolie. Ze dwingen PC-fabrikanten met allerlei dreigementen tot het gebruiken van hun krakkemikkige software terwijl veel mensen daar niet op zitten te wachten getuige het vele aantal klachten over problemen met die zooi. En dan gaan ze zeuren als een ‘kleintje’ als Apple hen in de wielen rijdt…Een koekje van eigen deeg vind ik. En geen gebral van Microsoft-kant want iTunes is met een straatlengte voorsprong de beste jukebox die er is. Laat Microsoft eerst maar eens komen met iets wat wel zonder dralen werkt want die argumenten die ze nu aanvoeren is slap geouwehoer. Volgens mij kunnen ze het gewoon niet hebben dat Apple een goed product in de Windows-markt heeft gezet.

 • Profielfoto
  Bert

  Volgens mij kunnen ze het gewoon niet hebben dat Apple een goed product in de Windows-markt heeft gezet.

  En dat doet ECHT ZEER, en TERECHT :sealed:

 • Profielfoto
  jangg

  Maar het is toch wel een beetje vervelend als je niet (makkelijk) je via andere wegen dan iTunes gedownloade muziek op je iPod kan zetten….. Ok, ik weet wel, voor een beetje kenner is het simpel, maar toch…..
  Verder verwacht ik dat WMA-ondersteuning een kwestie van tijd is. Of het wordt simpel een stuk over te zetten van WMA naar MP3 of AAC, of er komt een third party extraatje voor de iPod. Daar zal Apple nauwelijks bezwaar tegen hebben denk ik. Ze hoeven het niet te ondersteunen en de iPod verkoop vaart er wel bij.

 • Profielfoto
  jkazius

  Typisch gevalletje van ‘what goes around comes around’

  Ga maar lekker :angry: janken :angry: Micro$oft…

 • Profielfoto
  xer

  kijk, na jaren lang Apple de grond in te boren:

  http://www.macworld.co.uk/news/main_news.cfm?NewsID=7668

  :p

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Yup, Windows is about noises;) (not choices)

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Was Microsoft niet ook die firma die er geen heil in zag in een Musicstore waar legaal muziek gekocht en gedownload kon worden, en ook zeiden dat ze het nooit zouden gaan doen, maar die er als de wiedeweerga ook een begonnen toen bleek hoe succesvol Apple (weer eens) was??:P

 • Profielfoto
  Torz

  Koekie van eigen deeg:D

 • Profielfoto
  macpro

  Wat een stelletje hypocriete zeikerds.
  Go Apple!