Microsoft mag weer fijn betalen

Door: DeX - 7 reacties

Voor Microsoft en onze Bill is het natuurlijk een peulenschil, maar toch: Microsoft heeft opnieuw een patentzaak m.b.t. IE verloren en mag fijn 512 miljoen dollar (zo’n ruwe 400 miljoen euro) betalen.

Het betreffende patent is toegewezen aan de universiteit van Californië en het bedrijf Elos Technologies, en definieert een manier om interactieve zaken (spelletjes, audio, beursinformatie) een browser te laten interpreteren en uit te laten voeren.
Microsoft is ondanks de uitslag van dit hoger beroep nog steeds overtuigd van haar gelijk, omdat ze denken dat het patent niet rechtsgeldig is.

De uitslag van deze rechtszaak kan tot gevolg hebben dat de broncode van Internet Explorer wederom (de eerste aanpassing was ook noodzakelijk door een verloren rechtszaak tegen Eolas) moet worden aangepast.

Zie Tweakers.net voor meer informatie.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  treb0r

  Pas maar op, want het betreffende patent is niet specifiek van toepassing op Internet Explorer, maar ook op alle andere webbrowsers die de mogelijkheid bieden voor “automatically invoking external application providing interaction and display of embedded objects within a hypermedia document”.

  De reden waarom Eolas achter Microsoft aan gaat lijkt me duidelijk: daar zit het grote geld. Maar Apple is met Safari net zo goed een potentieel slachtoffer van die debiele patent.

 • Profielfoto
  pimpel

  dit nieuwsbericht van tweakers, is echt wel heel subjectief overgenomen :o, sorry applewatcher, maar waar het hier om gaat is om plugin-technologie, moet niet per se om browser gaan …

  en het patent is ronduit lachwekkend, In dit geval moet microsoft winnen

 • Profielfoto
  DeX

  ehmz die plugin-technologie wordt toch wel het meest in browsers toegepast..
  bovendien is het artikel niet overgenomen ???

 • Profielfoto
  whoffenbach

  Dit patent is zeker belachelijk. Je krijgt een bestand aangeleverd met vooraf afgesproken markeringen erin (HTML). Op grond van die markeringen onderneem je actie (vette tekst, tabel, lijst, start van externe functie). Nou, dat heb ik volgens mij eerder gezien!
  Als je voor ‘bestand’ een UNIX binary neemt en voor de ‘markering’ de exec system call, dan ben je al bijna terug in de jaren ’60. Patent, duh!

 • Profielfoto
  Jan-Willem

  een heel “apart” patent.
  Als ik via X11 op de universiteit een programma bedien, ben je dus ook fout bezig ???

 • Profielfoto
  treb0r

  Ik zie niet helemaal in wat X11 met “hypermedia documents” te maken heeft:)

 • Profielfoto
  senne

  ehm, de dollar staat nog altijd sterker dan de euro, dus het zou ongeveer 570 miljoen euro moeten zijn..