DeX
DeX Nieuws 15 januari 2004

Microsoft mag weer fijn betalen

Voor Microsoft en onze Bill is het natuurlijk een peulenschil, maar toch: Microsoft heeft opnieuw een patentzaak m.b.t. IE verloren en mag fijn 512 miljoen dollar (zo’n ruwe 400 miljoen euro) betalen.

Het betreffende patent is toegewezen aan de universiteit van Californië en het bedrijf Elos Technologies, en definieert een manier om interactieve zaken (spelletjes, audio, beursinformatie) een browser te laten interpreteren en uit te laten voeren.
Microsoft is ondanks de uitslag van dit hoger beroep nog steeds overtuigd van haar gelijk, omdat ze denken dat het patent niet rechtsgeldig is.

De uitslag van deze rechtszaak kan tot gevolg hebben dat de broncode van Internet Explorer wederom (de eerste aanpassing was ook noodzakelijk door een verloren rechtszaak tegen Eolas) moet worden aangepast.

Zie Tweakers.net voor meer informatie.

Reageer op artikel:
Microsoft mag weer fijn betalen
Sluiten