Adriaan Mol
Adriaan Mol OMT Specials 20 januari 2004

MacOSX.nl nu volledig in CSS

Qua uiterlijk zul je weinig verschil merken, maar we hebben de broncode van de site aardig aangepast. Met veel dank aan onze Nederlandse CSS guru Martijn ten Napel die een beetje te vergelijken is met Jeffrey Zeldman. We hebben de site in vrijwel 100% CSS gemaakt. CSS staat voor Cascading Style Sheets. Ook de term “Style Sheets” wordt wel gebruikt. Een aantal voordelen van CSS:

  • Pagina’s zijn kleiner, dus laden sneller
  • Pagina’s renderen sneller
  • Site is makkelijker (qua layout) aan te passen
  • De site werkt nu ook in Netscape 1.0
  • De site werkt ook op Palms (en natuurlijk andere handhelds) en sommige telefoons

Omdat hier nogal wat webdesigners en webontwikkelaars rondhangen, vond ik dit wel het moeite waard om te melden. Daarnaast zijn we nog bezig met wat fine-tuning en kunnen er hier en daar op de site nog wat foutjes voor komen.

Notitie: Er was een probleem met Windows IE, deze is inmiddels opgelost.

Reageer op artikel:
MacOSX.nl nu volledig in CSS
Sluiten