Licentie-problematiek blijft Europese Music Store tegenhouden

Door: Stof - 10 reacties

De site van zakenblad Forbes meldt dat een Europese versie van de iTunes Music Store nog steeds wordt tegengehouden door allerlei bureaucratische vertragingen. Apple wil dolgraag de Music Store ook in Europa beschikbaar stellen, maar doordat licentie-overeenkomsten, release-data en betaalsysteem bijna per land verschillen lukt het nog steeds niet. Maar Apple blijft optimistisch en hoopt dat Europeanen toch nog in de eerste helft van 2004 legaal kunnen downloaden bij de Music Store.

Apple is druk bezig om de platenbazen ervan te overtuigen dat de markt-ideeën die ze er op na houden inmiddels achterhaald zijn.

Forbes: Apple’s ITunes European debut held up by red tape

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  Applemoes

  1 Europa, jaja………

 • Profielfoto
  papa

  Tja…Applemoes zei het al…Elke heer in pak wil de centen voor zichzelf houden he…Die bureaucratie ook, dat heeft nooit opgeschoten en het zal ook nooit opschieten…En een Europa kunnen we wel vergeten…

 • Profielfoto
  Jor1

  Ok… waarom niet land voor land dan…

 • Profielfoto
  Pete Mac

  of artiest voor artiest duurt lang
  maar ze verdienen er meer aan

 • Profielfoto
  jangg

  Niet zo somber….. Elke heer in overall wil ook de centen voor zichzelf houden. En Europa wordt echt nog wel eens 1, al maken deze en de volgende generatie dat nog niet mee volgens mij. Alle veranderingen gaan van ‘au’. Je weet wat je hebt, je weet nooit wat je krijgt.
  De moeilijkheid is dat een al lang bestaand concept in de muziekindustrie dat tot zeer kort geleden altijd goed gewerkt heeft, nu door technieken waar de industrie zelf geen invloed op heeft, op z’n kop wordt gezet. De veranderingen worden dus door de (boze) buitenwereld afgedwongen en dat doet pijn.
  Er zijn in het algemeen maar weinig mensen die ideeen die niet van henzelf komen, direct en blij omarmen. Dat kost tijd. Heel vervelend maar wel onvermijdelijk. En bedenk wel: het internet zoals wij dat kennen bestaat nu ongeveer 10 jaar. In de afgelopen jaren was het een enorme hype, het zou de hele wereld veranderen. Maar kijk nu maar eens om je heen, er is eigenlijk niet zo gek veel veranderd. Goed beschouwd is de muziekindustrie de eerste industrietak ter wereld die door de komst van het internet op z’n grondvesten staat te schudden. Niemand die daar nu z’n brood in verdient weet wat ‘m te wachten staat. Dan is het geen wonder dat je niet meteen staat te juichen als Apple bij je aanklopt met een paar “leuke” ideeen en de boodschap “do or die”.

 • Profielfoto
  Turbanus

  Ja Jangg, je hebt gelijk! Maar in de praktijk zal blijken dat het wel als “do or die” gaat werken! Als de muziek-industrie aan de ene kant de komst van legale download gaat tegenwerken snijden ze zichzelf vreselijk in hun vingers. Want als diezelfde muziekindustrie, of hun waakhond, een rechtzaak aanspant tegen het illegaal downloaden, kan daarmee worden aangetoond dat er willens en wetens legale ontwikkelingen worden tegengewerkt en dat de illegale downloader dus niets valt te verwijten, omdat hij geen alternatief via dit medium krijgt aangeboden! Mijn visie is en was, dat de huidige bonzen van de muziekindustrie gewoon het huidige verkoopsysteem willen handhaven.

 • Profielfoto
  jangg

  Precies, Turbanus, hun lot is eigenlijk al bezegeld. Het is dan ook een achterhoedegevecht die alleen maar wat vertragend werkt. Overigens denk ik dat de filmindustrie hetzelfde lot te wachten staat. De eerste tekenen zijn er al, zoals de enorme groei van de aantal DVD-writers in computers en het aantal breedbandverbindingen.
  Ja ja, het wordt nog een spannende tijd voor ons consumenten in dit decennium.

 • Profielfoto
  Turbanus

  Je ziet ook de reisbureauwereld “spartelen”.

 • Profielfoto
  Voodoo

  Jammer dat artiesten door contracten gebonden zijn aan die ‘heren met pakken’. Apple kan hier voorlopig niet omheen. Anders zou ik zeggen ‘screw them’ en sluit deals met de artiesten zelf….. Ik hoop dat Apple zich NIET aan de heren in pakken laat binden en in de toekomst rechtstreek met de artiest zaken doet (kan doen). Die dure tussenhandel heeft lang genoeg centen over de rug van zowel de artiesten als de consumenten verdiend….(vind ik)

 • Profielfoto
  Turbanus

  Die mooie heren in gelikte pakken verschuilen zich achter ambtelijke instituten en regeltjes. Ofwel ze trappen hun hakken diep in het zand en zullen er alles aan doen om dit tegen te werken. Mischien dat Connie van Breukhoven hier iets aan kan doen?