iTunes Music Store voor eind 2004 in Europa

Door: Convicted - 14 reacties

Goed nieuws voor de mensen die iedere avond al de iTunes Music Store aan het afstruinen zijn om te luisteren naar liedjes die ze willen kopen.
Volgens Pascal Cagni, de president van Apple Europa is Apple van plan voor het einde van 2004 de iTunes Music Store in Europa te lanceren!
Dit heeft hij gezegd in een interview wat je hieronder kunt lezen. Wij hopen natuurlijk ook dat dit echt gebeuren gaat.

Let op het is wel allemaal in Frans! Voor de mensen die de Franse taal niet beheersen raad ik aan Sherlock translation te gebruiken.

Het interview van Pascal Cagni op Liberation.fr

Reacties

14 reacties
 • Profielfoto
  153957

  het zou dus nog wel 11 maanden kunnen duren…

 • Profielfoto
  mennodeij

  Nou, dat wordt dan hoog tijd ook.

 • Profielfoto
  error

  Veel te laat! Die winkel moet nu open. Ik begrijp geen moer van die Europese platenindustrie. Krijgen we natuurlijk de ‘iTunes Music Store Europe’ met een veel kleiner aanbod, duurder, en minder vrijheid voor de consument…

 • Profielfoto
  inod3

  Ja, waarom duurt dat allemaal zo lang ?! Als het allemaal zo winstgevend is waarom wacht Apple er dan zo lang mee?

 • Profielfoto
  Jor1

  Als het aan apple lag hadden we het vorig jaar al gehad, tegelijk met de amerikaanse shop.
  Ze hebben te maken met europese wetgeving. (ieder land zijn eigen) en dat kost tijd om te overwinnen.
  Ik ga nog steeds uit van het voorjaar!!

 • Profielfoto
  Strifer

  inod.. het is niet winstgevend.. er is al zo vaak gezegd dat ze er nauwelijks iets aan overhouden…….

 • Profielfoto
  Convicted

  Het probleem is dat hier in Europa veel verschillende labels zijn en verschillende distributeurs per land en die moeten natuurlijk ook wel akkoord gaan.

 • Profielfoto
  Turbanus

  Je kunt toch aan een normaaldenkend mens niet uitleggen dat je wel kunt aankondigen dat er voor het eind van dit jaar een Europesche versie van de IMTS zal komen en dat je niet kunt aankondigen dat deze er volgende week komt! Ik geloof er helemaal niks van! Ik ga me er niet meer over opwinden ook…..

 • Profielfoto
  arneblk

  Ja, tegen die tijd is er al een MSN music Store, een Virgin Music store en een Free Record Shop Music store…
  Apple moet het NU doen of laten :angry:

 • Profielfoto
  janvanes

  Cagni zegt alleen, dat het doel, het streven van Apple is om nog voor het eind van het jaar met een Europese iTMS te komen. Dat is dus geen belofte of toezegging, hij hoopt het alleen maar. Dat zegt dus niet zoveel…

 • Profielfoto
  hardus

  “Ja, tegen die tijd is er al een MSN music Store, een Virgin Music store en een Free Record Shop Music store… Apple moet het NU doen of laten”

  jaja, alsof het aan Apple ligt. Is al genoeg over geschreven. Zou zowiso al een wonder zijn als ie er komt die iTMS Europe want ondanks de EU is er van eenheid natuurlijk weinig sprake, zeker als het gaat om auteursrechten e.d.

 • Profielfoto
  pascal

  Of the store echt naar europa komt betwijfel ik, maar wel bedankt voor de tip van de sherlock tranlation tool hier had ik namelijk nog nooit van gehoord en ik vind hem super:D

 • Profielfoto
  Turbanus

  Jammer dat we geen zicht hebben om die onderhandelingen. Worden die nog wel gevoerd of zijn ze op een laag pitje gezet? En wat zijn de diverse voorwaarden geweest e.d. Is er iemand die betrokkenen kent buiten Apple?

 • Profielfoto
  Boskabouter

  Voor zover ik het goed gelezen heb ergens (weet niet meer waar) heeft het niets met auteursrechten hier te maken, want al die platen firma’s hebben WorldWide de auteursrechten, maar het heeft volgens mij te maken met een of ander patent van een Amerikaan dat hij hier in Europa heeft gedeponeerd maar niet meer in Amerika van toepassing is…als ze nu met een Music Store zouden beginnen, zou die Amerikaan ze zo kunnen aanklagen….dat is wat ik ervan begrepen heb toen ik het las….misschien weet iemand anders er meer over?