HP komt met eigen iPod

Door: Adriaan Mol - 21 reacties

Die titel is even schrikken, maar Apple en HP hebben een samenwerking bekend gemaakt tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Dit betekend dat er een HP iPod op de markt zal komen, deze zal veel op de Apple iPod gaan lijken, maar details zijn nog niet bekend. Het doel van Apple hiermee is om hun markt te vergroten, die van MP3 spelers, maar ook die van de iTunes Music Store. Tegelijkertijd zal HP namelijk op al z’n consumentencomputers standaard iTunes installeren.

Het argument van vele mensen dat er maar één MP3 speler voor de iTunes Music Store is, gaat nu ook verloren. De iTunes Music Store download namelijk de bestanden in een AAC formaat, dit formaat is echter nog niet ondersteund door veel MP3 spelers.

Apple persbericht

Onderstaand de HP versie van de iPod in screenshots van een HP presentatie op CES:

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  addyboy

  Het gaat hier eigenlijk ook om de strijd tussen apple en windows, zie ook deze link hier: http://www.roughlydrafted.com/insideitunes1.html

 • Profielfoto
  Stof

  Even wennen aan het idee, maar volgens mij is dit commercieel gezien een hele goede zet. Wat ik begrepen heb blijft iet (ondanks HP kleur en logo) herkenbaar als iPod. En dat straalt af op Apple.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik heb net bij de “concurentie” de link naar de presentatie video gevonden en die dame van HP zei dat Apple naar HP is gegaan ( had ik niet verwacht ) , en wat ze verkopen gaan is gewoon een ipod met het HP logo en een grijsachtig blauw of een blauw achtiggrijse kleur maar het blijft een ipod , goed voor apple lijkt mij;-) er gebeurd echt heel veel op het platform grens gebied de laatste tijd of ligt het aan mij dat ik dat denk :D

 • Profielfoto
  macpro

  Hier kun je de introductie van de HP iPod en het 1e exemplaar zien:
  http://news.com.com/2100-1045-5137846.html

 • Profielfoto
  Luc_GIS

  Op de volgende site is de nieuwe HP iPod te zien tijdens CES 2004.
  http://www.cesweb.org/shared_files/press/ces_photos/IMG_8338.JPG

 • Profielfoto
  153957

  is het nog steeds de zelfde iPod software? dus ook met Apple logo als je hem van je compute rafhaalt? of krijg je dan een HP logo..?

 • Profielfoto
  Luc_GIS

  Graag gedaan Adriaan ;) .

 • Profielfoto
  aToMac

  Ik ben benieuwd wat Apple hier voor krijgt, want ze krijgen gewoon technologie van Apple. Zou HP Apple betalen per verkochte iPod, op een licensing basis?

  Apple moet hier toch geld voor gekregen hebben. Je gaat niet alle kosten die je gehad hebt aan R&D zomaar vrijgeven aan een ander bedrijf met de kans dat ze de verkoop van je eigen product kannibaliseren. En alleen iTunes installeren is natuurlijk niet genoeg. Steve Jobs heeft namelijk al gezegd dat de winst in de verkoop van de iPods zit en niet in de verkoop van songs via de iTMS.

  Iemand iets gevonden dat hier meer duidelijkheid overgeeft.

 • Profielfoto
  MacBeer

  Het is gewoon een iPod met een HP logo ipv een Apple logo.
  Ik kan echter niets vinden over de prijs. Hoeveel zal deze iPod kosten en hoezeer zal hij dan concurreren met de mini-iPod?
  Het apparaat zal ongetwijfeld de herkenning oproepen met Apple, maar als HP deze iPod scherp prijst dan kan dat naar mijn mening gewoon niet goed zijn voor Apple

 • Profielfoto
  s@nder

  Blijf de Apple versie toch mooier vinden :p Vind dat blauw van HP vesie zo bul overkomen.

 • Profielfoto
  macfreakie

  Ik heb gehoord dat HP nu bij elke computer automatisch iTunes levert…
  (Ik weet niet of het klopt…)

 • Profielfoto
  wilfred

  Ik ben er nog steeds niet over uit of ik dit een goed idee vind ???. Ik vind het nog steeds een beetje verminking van de iPod die door Apple ontworpen is.

  Groeten, Wilfred

 • Profielfoto
  Brak Mak Morn

  Ja, maar veel van die Windoos gebruikers vinden Apple producten niet mooi… die denken dat XP design is. (Ik ken er een paar)

 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Vind het een slim idee, omdat het idd om “platvorm” en “standaarden” gaat.
  Miicrosoft zal koste wat het kost proberen het WMA formaat erdoor te drukken.

  Jammer alleen van die duffe kleur. Zwart was nog wel cool geweest.
  Maar ja, het is ook niet voor “ons” bedoeld…

 • Profielfoto
  153957

  hij zal toch wel even veel gaan kosten als de Apple-iPod, wat heb je er anders aan? dan koop iedereen ze toch gewoon bij Apple of alleen (tenzij je percee de Apple versie wil hebbn, duh) bij HP

 • Profielfoto
  boesboes

  Apple is historisch gezien zeer sleecht in marketing… maar euh, nu hebben ze het toch wel goed aangepakt!

  Simepelweg goeie zet voor ITMS, aac formaat, ipods, naambekendheid en niet te vergeten, quicktime

  Online movie store komt er wel aan binnen enkele jaren:)

 • Profielfoto
  baphi

  Ik ben van mening dat dit absoluut een slimme marketing-truuk is! Laat die windhoos-gebruikers maar wennen aan het apple-design en ze ondertussen lekker de standaarden van Apple gebruiken. Op die manier wordt Microsoft eindelijk eens een keer in de hoek gedrukt… Wat is er mis met het feit dat de mooiste (en natuurlijk de beste) mp3-speler door zoveel mogelijk mensen wordt gebruikt? En reken maar dat Apple dik betaald krijgt voor het in licentie-maken van een custom-ipod!!

  Prima! Goed bezig Apple

 • Profielfoto
  Zora la rousse

  Een iHPod®:)

 • Profielfoto
  snipper

  Ik denk dat zowel HP als Apple hiervan profiteren – HP omdat ze zeker weten dat de iPod scoort, Apple omdat zij weten dat de iPod toch vroeg of laat in prijs zal moeten zakken om de onderste laag van de consumentenpiramide te bereiken. Het is dat of marktaandeel verliezen aan een andere speler.

  Apple is dan allang weer met 2 generaties nieuwe producten bezig. De ‘gewone’ iPod is, nu de (tussenliggende generatie) iPod-mini er is, immers niet bepaald super-cool meer.

 • Profielfoto
  whoffenbach
 • Profielfoto
  arneblk

  Er zijn een hoop tinten blauw….. maar dit is wel de aller lelijkste die ze konden kiezen.