Stof
Stof Nieuws 3 januari 2004

Eerste succes in omzetten KDE applicaties naar Mac OS X

Twee open source programmeurs hebben het eerste succes geboekt in het omzetten van KDE applicaties naar Mac OS X. De programmeurs, Benjamin Reed en Benjamin Meyer, zijn al geruime tijd bezig om applicaties die zijn geschreven voor de KDE Desktop Environment voor Unix en Linux ook te laten werken op Mac OS X. Het is al mogelijk om veel Unix en Linux programma’s te gebruiken onder OSX met X11, maar deze heren gaat het erom de programma’s volledig gebruik te laten maken van de Aqua interface. Om dat mogelijk te maken, gebruiken ze QT/mac.

Inmiddels is het gelukt om Konquerer (de browser die net als Safari is gebaseerd op KHTML), KOffice en enkele andere programma’s in ruwe versies werkend te krijgen onder Mac OS X. Klik op ‘Lees verder’ om hiervan enkele screenshots te zien. Wanneer het lukt om de KOffice applicaties perfect werkend te krijgen onder Mac OS X, dan komt daarmee een volwaardig (en gratis!) alternatief voor MS Office binnen handbereik.


(Klik op een afbeelding voor een screenshot op ware grootte)

Reageer op artikel:
Eerste succes in omzetten KDE applicaties naar Mac OS X
Sluiten