Een bezoekje aan Apple’s data center

Door: Stof - 5 reacties

Op news.com doet C|net verslag van de rondleiding in Apple’s data center die ze kregen van Apple senior IT director Dean Rally. Apple’s doel van deze openheid was te laten zien dat de Xserve en Mac OS X server uitstekend geschikt zijn voor zelfs de zwaarste automatiseringstaken.

Apple maakt van oudsher gebruik van systemen van Sun (Solaris) en IBM (AIX). Sinds de introductie van de OS X server en de Xserve worden echter steeds meer taken overgezet naar Apple’s eigen serveroplossingen. Die worden inmiddels gebruikt voor onder andere webserving, fileserving en user-authentication. Daarbij wordt vooral intensief gebruik gemaakt van de Xserve RAID.

C|Net news.com: Apple drinks its own juice

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  Gaaf, maar ik zat eigenlijk te hopen naar foto’s, of kijk ik ergens overheen?

 • Profielfoto
  suicide

  Wel leuk, stevige setups, het enige wat ik eigenlijk mis is HA (high availability) clustering.

 • Profielfoto
  Stof

  Nee, er zitten helaas geen foto’s bij. Heb meteen maar de titel aangepast om verdere teleurstellingen te voorkomen:D .

 • Profielfoto
  sctemme

  Foto’s… links rekken met machines, rechts rekken met machines. Kabels overal. Nooit in het Apple datacenter geweest, maar het mijne zou ik niet graag op de foto hebben. Te grote zooi. (:

 • Profielfoto
  sctemme

  sigterm: wat kan er niet dat je wel wilt? Je kunt HA doen met een load balancer, maakt niet uit of daar Apple dozen achter hangen of een ander merk. Veel load balancers kunnen ‘sticky’ routen zodat requests van dezelfde user altijd bij dezelfde server terecht komen, en halen servers die platgaan automatisch uit de pool. Op de applicatielaag verwacht ik bij Apple veel WebObjects, en dat kan zelf al met meer dan 1 instance van een applicatie werken, hetzij op dezelfde machines hetzij in een stapel applicatieservers. De Apache module die bij WebObjects hoort kan ook sticky routen, zodat sessies altijd door dezelfde instance afgehandeld worden. Op databaseniveau kun je Oracle clusteren. Dit kan nog niet op de XServe, tenzij je gek genoeg bent om de developer preview van Oracle te draaien, maar dat is lijkt me waar ze de Suns en AIX dozen nog voor hebben staan.