Stof
Stof Nieuws 12 januari 2004

Een bezoekje aan Apple’s data center

Op news.com doet C|net verslag van de rondleiding in Apple’s data center die ze kregen van Apple senior IT director Dean Rally. Apple’s doel van deze openheid was te laten zien dat de Xserve en Mac OS X server uitstekend geschikt zijn voor zelfs de zwaarste automatiseringstaken.

Apple maakt van oudsher gebruik van systemen van Sun (Solaris) en IBM (AIX). Sinds de introductie van de OS X server en de Xserve worden echter steeds meer taken overgezet naar Apple’s eigen serveroplossingen. Die worden inmiddels gebruikt voor onder andere webserving, fileserving en user-authentication. Daarbij wordt vooral intensief gebruik gemaakt van de Xserve RAID.

C|Net news.com: Apple drinks its own juice

Reageer op artikel:
Een bezoekje aan Apple’s data center
Sluiten