Stof
Stof Nieuws 10 januari 2004

De ‘hidden agenda’ van iTunes voor Windows

Daniel Eran Dilger, de beheerder van Roughly Drafted, heeft in oktober 2003 een interessant artikel geschreven over het belang van Apple bij iTunes en de Music Store voor Windows. Dat artikel is sinds gisteren nog relevanter geworden in het licht van de aankondiging van de HP iPod (zie het voorgaande artikel). Daarom brengen we het nog eens bij je onder de aandacht.

Het artikel gaat in op het ‘verborgen’ doel van iTunes voor Windows, namelijk het meeverspreiden van Quicktime. Iedere Windows gebruiker die iTunes installeert krijgt namelijk automatisch ook de Quicktime player geïnstalleerd.

Het artikel legt de nadruk op de strijd om de markt voor ‘Digital Rights Management’ (DRM). Microsoft probeert in alle macht zijn Windows Media formaat te positioneren als wereldstandaard voor DRM. Het artikel schetst de verspreiding van Quicktime via iTunes als een ijzersterk wapen van Apple om dominantie van Microsoft in deze markt te voorkomen. Zeker de moeite van het lezen waard op een vrije zaterdagmiddag.

Roughly Drafted: The Secret Weapon Inside iTunes

Met dank aan addyboy die ons herinnerde aan het artikel.

Reageer op artikel:
De ‘hidden agenda’ van iTunes voor Windows
Sluiten