CorelDraw niet langer voor de Mac

Door: DeX - 7 reacties

Corel is gestopt met de ontwikkeling van de CorelDraw-suite. De CEO van Corel, Derek Burney, zegt dat er simpelweg te weinig vraag voor het product van het Mac-platform kwam. 96 procent van de verkopen van CorelDraw bestond uit Windows-versies van het product.

Op zich jammer voor de mensen die het product gebruiken, maar wel een begrijpelijke beslissing. Er zijn genoeg (al dan niet open-source alternatieven) voor het Mac-platform die dan ook meer gebruikt worden dan de CorelDraw-suite.

Hebben we op MacOSX.nl eigenlijk gebruikers die vaak en veel gebruik ma(a)k(t)en van CorelDraw?

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  June

  wat zal ik het missen….NOT!!!!

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Aan CoreDraw heb ik nog nooit een klik gezet.

 • Profielfoto
  chonazz

  Ikke ook niet…

 • Profielfoto
  HRH

  Aaaah, sweet memories. CorelDraw. Ik ben ooit begonnen met computers en vormgeven met versie 1 van CorelDraw, op een 286 XT (geloof ik). Na de aanschaf van een Apple Performa heb ik Illustrator maar omarmd. Dat werkte toch lekkerder, hoewel CorelDraw destijds meer kon.

 • Profielfoto
  Rutger van Dijk

  Ik wist helemaal niet dat dit pakket ook voor de Mac bestond. Ik zal het dus zeker ook niet missen.

 • Profielfoto
  pensioengerechtigde

  hier bij de spullen nog de originele coreldraw gevonden.Die zou ik willen updaten voor de Tyger .Waar doe ik dit en naar welke versie moet ik gaan?

 • Profielfoto
  DTP2

  Op de pc heb ik het altijd erg veel gebruikt. Zelfs voor complete opmaken. Qua tekenen is/was het een echte concurrent voor Illustrator. Werkte allemaal net even wat makkelijker en simpeler maar met hetzelfde eindresultaat. Qua opmaak e.d. was het verder niet bijzonder sterk. De laatste versie (11) draaide echt superslecht op mijn Mac en kon daar zelfs het geld voor terugkrijgen van Corel.