Binnen 2 weken een dual G5 2.6 GHz?

Door: MacAttack - 29 reacties

Als alles een beetje meezit, dan kunnen we binnen 2 weken twee nieuwe G5’s verwachten – waarvan er één een 2.4GHz moet zijn en de andere een 2.6 GHz. Veel details zijn er nog niet bekend. Maar was je van plan een G5 aan te schaffen binnen dit en 2 weken, dan zou ik nog eventjes wachten want er zullen dus weer prijsaanpassingen worden doorgevoerd.

Reported by special assignment : Amsterdam

Reacties

29 reacties
 • Profielfoto
  TheLamb

  Is er ook een bron om dit gerucht ook maar een beetje te ondersteunen? ???

 • Profielfoto
  MacAttack

  Nee dit is een exclusive, maar daar scheppen we niet graag mee op :p Maar het komt uit betrouwbare bron :sealed:

 • Profielfoto
  iAgree

  Nou we zullen zien toch , maar hopen doen we het allemaal neem ik aan:)

 • Profielfoto
  Yves

  Het zou mij niets verbazen dat dit waar moest zijn ! Steve had dit tijdens zijn introductie van de G5 min of meer beloofd.

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Als ik het zeker zou weten, dan zou ik jullie vertellen dat het zo was en dan zou ik ook jullie toekomst voorspellen. Erg ondenkbaar is het verhaal niet.

 • Profielfoto
  macpro

  Er wordt her en der als datum 20 januari gefluisterd.
  Klinkt redelijk aannemelijk, maar de aandacht naar die machines zou dan vrij snel wegvallen als op 24 januari de nieuwe 20th Aniversay Mac wordt aangekondigd.
  ???
  (en ook ik heb nog altijd niet de juiste lotto getallen voorspeld…:( )

 • Profielfoto
  Stof

  Ik hou het net als MacPro op 20 jan ( zie ook http://www.appleinsider.com/news.php?id=338 ). Een 20th anni-mac zie ik niet gebeuren.:)

 • Profielfoto
  Sambo

  Ik vind het prachtig natuurlijk hoe sneller hoe beter, maar mijn huidige G5 dual 2.0 (december) zou daarmee wel héél erg snel ‘verouderd’. Geef toe de huidige modellen zijn er nog maar nét. Ik weet ook wel dat het al verouderd is als uit de doos komt, maar laat me nog eventjes genieten en de snelste zijn….

 • Profielfoto
  xer

  Voor de laatste geruchten: http://www.macosrumors.com

  De site wordt niet vaak ge-updated, maar het nieuws wat ze posten zit erg vaak in de goede hoek..;)

 • Profielfoto
  Stof

  MacOSRumors (Ryan Meader) is de grootste roddel-verzinner in mac-land en heeft het zeer zeer zelden bij het rechte eind. NIet serieus te nemen… ???

 • Profielfoto
  Eprom

  Geef toe de huidige modellen zijn er nog maar nét.

  Het wordt hoog tijd dat de G5 geupdate wordt. Ik heb de 1.6 al een half jaar staan (sinds aug.)en wacht vol smart op mijn nieuwe Dual 2.6.
  SCHIET OP APPLE.

 • Profielfoto
  Doede

  Apple heeft natuurlijk met zijn G5 op 1.6, 1.8 en vooral met 2.0 Ghz een grote inhaalstap gemaakt en daarmee een stap in de goede richting gezet . Eerst de basis leggen voor de G5 architectuur, deze optimaliseren, en van daaruit verder bouwen naar hogere snelheden. Met 2 Ghz zijn we nog lang niet in de buurt van de snellere Intel en AMD processoren. Het verhaal v/d megahertzmythe werkt nu eenmaal niet bij iedereen (lees: Windows gebruikers).

  In elk geval ben ik zeer benieuwd naar de ontwikkelingen deze maand!

 • Profielfoto
  Ganymedus

  Het is iig zeker dat Apple weer aan de weg moet gaan timmeren met hun G5’s op dit moment zijn er toch erg veel tests die uitwijzen dat ze nog niet de snelste zijn. En dat is toch iets wat Apple wel graag is. Ik hoop enkel maar dat ze een 20th anni mac gaan uitbrengen. Een iMac G5 bijv. daar ze op dit moment de ‘gewone’ consument nog niet tegemoet kunnen komen met de echte brute power. Tja hoe moet je het anders omschrijven?
  Dus kan er iemand in zijn of haar glazenbol kijken en mij vertellen wat de toekomst is? Vertel dan idd ook eventjes de winnende nummers van de staatsloterij enzo erbij.

 • Profielfoto
  Macteach

  Het wordt hoog tijd dat de G5 geupdate wordt. Ik heb de 1.6 al een half jaar staan (sinds aug.)en wacht vol smart op mijn nieuwe Dual 2.6.
  SCHIET OP APPLE.

  huh? Welke gek schaft er elk half jaar een dure nieuwe computer aan??!!

 • Profielfoto
  xer

  Stof, je hebt misschien wel gelijk.

  Ok, een andere bron dan, met erg veel details:

  http://www.xs4all.nl/~octopus/Prijslijsten/Computers/Computermerken/MacFuture.pdf

  :D

 • Profielfoto
  Sad

  Nou Ams, ik weet niet wie je bron is en wat jouw special assignment was, maar ik twijfel nog ernstig.

 • Profielfoto
  sjap

  Het bericht stond inderdaad op Macosrumors.com, afgelopen woensdag.
  Overigens werd hier gesproken van een dual 2.3 Ghz en een 2.6 Ghz,
  MacosRumors heeft het zelden bij het rechte eind. Als dat zo was, was Apple al honderd keer opgekocht door Disney of IBM of Motorola.
  Naar mijn idee zijn MacRumors.com, ThinkSecret.com en in mindere mate AppleInsider.com serieuzer te nemen, maar vaak blijft het speculeren.
  We zullen dus moeten afwachten.

  Wel vraag ik me af wat voor zin het heeft dit soort berichten die puur speculatief zijn te posten. Dan kun je wel bezig blijven.

  Of je geeft een betrouwbare bron of je post zoiets in ‘hardcore roddels’ op het forum, lijkt mij.

 • Profielfoto
  Boskabouter

  MacRumors.com is een site waar regelmatig roddels te vinden zijn en die het meestal ook nog wel eens bij het rechte eind hebben, en daar hebben ze het ook konstant over de 20e of 24e, dat er nieuwe G5’s aankomen, misschien zelfs wel een anniversary Mac etc etc etc….dus nog ff afwachten maar………

 • Profielfoto
  MacAttack

  Maar onze bronnen zijn niet Mac Rumours. Binnen de 2 weken is er een Dual 2.6 Ghz. :sealed:

 • Profielfoto
  papa

  Ik verwacht ook snellere G5 computers van Apple en dat is een goede zaak. Ze zullen qua snelheid nu AMD voorbijgaan want dat bedrijf blijft op 2 Ghz steken met zijn Athlon 64 voor de consument. Bovendien wordt Apple nu steeds meer een serieus alternatief voor de Windows-pc´s en dat is iets wat ik in al die jaren had gehoopt…

 • Profielfoto
  sjap

  attack: haha, grappig om te zien dat je zo zeker van je zaak bent. Nou, ik ben benieuwd. Je hoort mij niet zeggen dat het niet zo is, ben alleen benieuwd naar je bron.

  Het zou dus betekenen dat je beter geinformeerd bent dan de best ingelichte Amerikaanse rumorsites, die hun informatie toch meestal echt van Apple-insiders of de innercircle daaromheen krijgen.

  Los daarvan: van mij mogen ze komen want ik sta op het punt om een nieuwe mac te kopen;)

 • Profielfoto
  MacAttack

  Wij zijn de amerikaanse weer voor, zoals gewoonlijk ;-). De amerikaanse worden nu ook wakker

  http://www.macrumors.com/pages/2004/01/20040109023348.shtml

 • Profielfoto
  Amsterdam

  Wij hebben het nieuws ook van iemand die bij Apple in Amerika werkt. Kan ook een oplichter zijn, alleen schiet hij er weinig mee op.

 • Profielfoto
  Turbanus

  @Macteach: Ik heb er al zeker 2 gevonden, die elke ronde een nieuwe snelste Mac aanschaffen en vlak daarop hun gebruikte spullen met de hoofdprijs proberen te verkopen. Het is lood om oud ijzer n.l. je bent mischien over de jaren gezien nog goedkoper uit als dat je elke 3 jaar een nieuw systeem koopt.

 • Profielfoto
  Stof

  @MacAttack: Dat bericht stond 9 januari al op MacRumors en het artikel waarnaar wordt verwezen stond op 6 januari al op AppleInsider… Zijn waren dus nog iets eerder;) .

 • Profielfoto
  Sabelman

  Ik ga over ongeveer 4 maanden een g5 kopen. Als er een snellere daarvoor uitkomt koop ik die natuurlijk. maar als er tegen die tijd nog geen nieuwe g5 uit is moet ik dan wachten?
  Sabelman

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  Eh MAC ATTACK….

  Als ik binnen nu endrie weken een paar G5’s wil aanschaffen, moet ik daar op wachten of verwachtje dat deze pas over 2 maanden op de markt zijn???

  Want meesten zijn ze dan niet uit voorraad leverbaar, maar gaan ze eerst de oude de deur uit doen…

  Wat is wijsheid??

 • Profielfoto
  Steve Brooklyn

  zegt genoeg?