Apple/Emagic presenteert extreme prijsverlaging Logic Pro

Door: Adriaan Mol - 6 reacties

Op de NAMM, een grote Amerikaanse beurs voor de muziekindustrie, presenteerde Apple samen met dochter Emagic vandaag de nieuwe uitvoering van hun vlaggeschip-product Logic Audio. Het pakket zal bestaan uit het veelvuldig bekroonde Logic Platinum 6.x, gebundeld met alle beschikbare Emagic effect plugins en virtual instruments.
(De sampler EXS24, de synths ES1, ES2, ESE, ESM en ESP, what’s in a name, de vintage instruments EVP88, EVB3 en EVD6 en alle effecten uit Platinum, inclusief de relatief nieuwe Space Designer).

Ook zal Logic Pro, zoals Logic Platinum in het vervolg zal gaan heten, bestanden gemaakt in het gloednieuwe Garage Band kunnen importeren.

De bundel is vanaf maart verkrijgbaar en zal een retailprijs van USD 999,00 krijgen. Geregistreerde Logic gebruikers kunnen upgraden voor USD 199,00. (Alle bijgeleverde plugins alleen al kosten tot vandaag duizenden Euro’s).

Apple zou Apple niet zijn als er niet een afgeslankte versie van bovenstaande zou komen. Deze versie gaat (hoe kan het ook anders!) Logic Express heten en beschikt onder andere over minder audiotracks en beduidend minder effecten en virtual instruments.

Emagic
Apple Pro Logic

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Doede

  Wat vinden jullie ervan dat er zoveel verschillende versies van “dezelfde” programmatuur uitkomt? Logic Pro, Logic Express, Garageband. Maar ook: Final Cut Pro, Final Cut Express, iMovie. Het lijkt me nogal een hoop gelijksoortige ontwikkelingen verspreid over meerdere programma’s. Bestaat er echt een markt voor allerlei niveau’s, van beginner, tot gevorderde tot expert?

 • Profielfoto
  Sad

  Wat gaat er gebeuren met Logic Gold 6, die ik laatst gekocht heb?

 • Profielfoto
  hardus

  Doede: het is juist heel erg mooi dat er voor iedereen een versie op maat is.
  Als er geen markt voor was zou het ook niet gemaakt worden.

 • Profielfoto
  Olav Basoski

  Colpolyp, er wordt gefluisterd dat ook Logic Gold voor $199 te upgraden is naar Pro, bespaart je dus een hoop voor alle plugs.

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ja ik vind het ook wel een goede zaak dat ze voor ieders beurs het beste willen geven.

 • Profielfoto
  reneo

  het mocht inderdaad weleens tijd worden dattie plugs er zo ongeveer bijna voor nix bijgeleverd worden… mag digidesign wel een voorbeeld aan nemen, ja die leveren tegenwoordig een berg erg fijne en dure software mee als je upgrade naar osx, maar omdat ik 1 van de eerste was die upgrade naar osx kan ik daar nu naar fluiten…
  overigens is de support van protools onder osx meer dan beroerd, zat al tijden te denken om over te stappen naar iets anders, zal zekers wel logic worden want cubase is het ook niet meer helemaal