Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 29 januari 2004

Apple komt met regeling voor defecte iBooks

We schreven eerder al over de problemen die G3 iBook eigenaren hadden met hun beeldscherm. Door een fout in het logic board vertoonden wereldwijd zeer veel beeldschermen een misvormd beeld. Een petitie werd gestart en rechtszaken werden voorbereid.

Apple reageert nu eindelijk met een zogenaamd ‘iBook Logic Board Repair Extension Program’. Kortgezegd houdt deze regeling in dat G3 iBooks met de genoemde klachten naar een geauthoriseerde Apple dealer gebracht of verstuurd kunnen worden. Vervolgens zal men daar het logic board repareren of vervangen. Alle kosten (zowel verzend- als reparatiekosten) zijn voor rekening van Apple. Mocht je al kosten hebben gemaakt om het probleem op te lossen, dan worden die alsnog door Apple vergoed.

Deze regeling is de derde in zeer korte tijd. Eerder al kwam er na veel klachten de mogelijkheid om de batterij voor de iPod te laten vervangen. En in november nam Apple maatregelen naar aanleiding van de zogenaamde ‘white spots’ bij de nieuwe 15″ Powerbooks. Het is goed te weten dat Apple fouten in haar producten erkent en probeert op te lossen met goede regelingen (al dan niet onder druk van de consument). Maar het zou natuurlijk nog fijner zijn als die problemen er in de eerste plaats niet waren.

Lees verder voor meer gedetailleerde informatie over het ‘iBook Logic Board Repair Extension Program’.
iBook Logic Board Repair Extension Program

Welke iBooks vallen onder deze regeling?
Het gaat om de iBooks die geproduceerd zijn tussen mei 2002 en april 2003. Dit zijn de iBooks met een serienummer van UV220XXXXXX tot UV318XXXXXX. Het kan dus de volgende modellen betreffen:
– iBook (16 VRAM)
– iBook (14.1 LCD 16 VRAM)
– iBook (Opaque 16 VRAM)
– iBook (32 VRAM)
– iBook (14.1 LCD 32 VRAM)

Daarnaast moeten één of meer gebreken zich voordoen:
– misvormd beeld
– horizontale lijnen door het beeld die er niet horen
– haperend videobeeld
– video stokt
– iBook start op naar een wit scherm

Hoe lang is deze regeling geldig?
Mocht je van deze regeling gebruik willen maken, dan kan dit tot drie jaar na aankoop van je iBook.

Geldt deze regeling ook voor Europa?
Deze regeling is wereldwijd geldig. Dus ook in Nederland (voor de verandering).

Wanneer gaat deze regeling in?
Per direct.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple komt met regeling voor defecte iBooks
Sluiten