Apple introduceert iPod mini

Door: Lucas Raggers - 32 reacties

Apple introduceert zoals verwacht de zogenaamde ‘iPod mini’. De iPod mini bevat een 4 Gb harddisk harddisk die 1000 songs kan bevatten. De iPod mini is verkrijgbaar in de volgende kleuren: zilver, goud, blauw, groen, zilver en roze en is vervaardigd uit het aluminiun dat we kennen van de Powerbooks. De knoppen zijn drukgevoelig en zitten onder het scrollwheel. De iPod mini is leverbaar in maart en kost 249 dollar.
Naast deze introductie heeft Apple de 10 Gb vervangen door een 15 Gb iPod. De prijs daarvan blijft gelijk.

iPod mini

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  MacAttack

  ik vind hem niet terug op de belgische store :(

 • Profielfoto
  senne

  brol

  ps: internationale apple sites worden later geupdate, eerst .com

 • Profielfoto
  Zora la rousse

  Aan de andere kant is de 15 Gb iPod meer waar voor je geld en nauwelijks duurder. De nieuwe mini iPod is er ook in pink.
  Lieve help, wat een dilemma’s vandaag!

 • Profielfoto
  Elstar

  Poe, $249. Dat vind ik nogal wat voor een halve iPod. Heb ik er toch niet zo’n spijt van dat ik in december nog de 10GB heb gekocht. Leuk dat ze ook in kleur zijn, maar … mintgroen, zuurstokroze? Brrr.

 • Profielfoto
  chonazz

  Ik vindm er best goed uitzien!!!
  alleen vind ik m wel duur!
  Moest ie nu 100 euro kosten had ik er nog een gekocht…

 • Profielfoto
  falcovandermaden

  Ik vind hem te duur in vergelijk met de iPod Small, als Steve het verschil tussen 200 dollar en 250 dollar de best besteden 50 dollar ooit vindt dan doe ik er nog 50 dollar bij en heb 10 x zoveel muziek

 • Profielfoto
  ElectricCat

  duur.:(

 • Profielfoto
  Jean Nicolas

  ik denk een gemiste kans… liever 2Gb voor € 199,- dan had Steve pas echt de concurenten om de oren geslagen! :D

 • Profielfoto
  iAgree

  Te duur lijkt mij om echt te kunnen concurreren maar of het ook te duur voor het produkt is dat weet ik niet;-)

 • Profielfoto
  moodjoo

  Ben eens benieuwd hoeveel die $249 in euro wordt… ???

 • Profielfoto
  stoef

  met de huidige dollarprijs moet het dan +/- € 200 zijn.

  maar dit gaat natuurlijk weer niet op want de gewone ipod kost in amerika 299 dollar en in nl € 349,-

  wel een redelijk verschil.
  ???

  maar ja je moet ergens gen…d worden in het leven .

 • Profielfoto
  tennapel

  Aluminium case en zo klein en dat fantastische wiel met de knoppen eronder (moet je ook op de grote iPod hebben) – da’s een duur dingetje om te maken. Fantastisch, wat ziet dat er goed uit! Niet dat ik mijn 15Gb iPod weg wil doen, dat is een veel te mooi apparaat, maar zo’n aluminium behuizing… sjiek-de-friemel :p

 • Profielfoto
  iAgree

  Oja is dit ding nog steeds voorzien van een harde schijf of is dit een zogeheete flash player waar dus helemaal geen bewegende delen inzitten , want dat vind ik eigenlijk nergens terug.

 • Profielfoto
  153957

  $200 is 256 MB (flash ding)
  $249 is 4 GB (iPod mini)
  $299 is 15 GB (iPod)

  die laatste klinkt mij het leukst…

  ————–
  falcovandermaden: Ik vind hem te duur in vergelijk met de iPod Small, als Steve het verschil tussen 200 dollar en 250 dollar de best besteden 50 dollar ooit vindt dan doe ik er nog 50 dollar bij en heb 10 x zoveel muziek
  ————–

  hoezo heb je dan 10x zoveel muziek? dat heb je pas bij de 40 GB, die is.. iets duurder..
  voor iPod mini+$50 heb je 3700 songs… (15 GB iPod)

 • Profielfoto
  falcovandermaden

  Stoef, je moet er rekening mee houden dat de prijzen vermeld op de amerikaanse website exclusief ‘sales tax’ zijn terwijl de nederlandse prijzen inclusief btw worden vermeld. ( Op dit moment is de btw 19% )

 • Profielfoto
  iAgree

  153957 is dat flash ding dan ook van apple want die heb ik nergens gezien ?

 • Profielfoto
  eiko

  google eens op apple flash ding, als je hem vind is hij van apple, en als je hem niet vind niet.;)

 • Profielfoto
  eiko

  oh ja, en ik baal er wel van, heb de hele dag ongeduldig op m’n werk zitten wachten ( hopen) op de nieuwe mini ipod (van rond de €100), kom ik thuis, ga gelijk hier kijken wat het nieuws is, ipod vald me gelijk op, dus ik begin maar eens te lezen. ik ben behoorlijk dyslectisch (of hoe je het ook maar mach schrijven, dus het duurde wel even voordat ik bij de prijs aan kwam, en toen ik het las dacht ik , ik zal wel weer verkeerd gelezen heben, dat zal wel voor die van 15 gb zijn.

  ik was vanplan er een tebestellen maar dit is toch wel 2,5X zo duur als wat ik van plan was uit tegeven.

 • Profielfoto
  Alfetta

  Ik vind ze harstikke mooi! Inderdaad is het verschil vrij klein, maar 1000 nummers is opzich genoeg voor heel wat uren luisterplezier! Ik denk dat ik er wel eentje ga aanschaffen in de loop van dit jaar!

 • Profielfoto
  153957

  djdata, nee, ik bedoel die ene die je in de KeyNote zag….

 • Profielfoto
  GIJay

  Ik vind ze ook beter. Ze zijn kleinder, zien er veel leuker uit. Ook dat ie in alu is maakt wel heel veel… en chicks gaan deze nog veel meer diggen dan die oude iPod. Nu kan ik tenminste gaan joggen zonder een baksteen in mijn hand te moeten houden.

 • Profielfoto
  Schrijvert

  Te duur.

 • Profielfoto
  SanderQ

  Leuk zo’n klein dingetje. Ik ben vooral onder de indruk van de armband (voor joggers) en de in ear oortjes die er als accesoires bij te krijgen zijn.
  :D

 • Profielfoto
  iAgree

  153957 ok duidelijk, die had ik nog niet gezien, vandaar. En ja die inearplugs ga ik ook meteen halen zodra die beschikbaar zijn, ik heb ze eerder gehad van sony en dat soort headphones zijn echt een pre voor mensen als ik die te kleine oren hebben voor de normale dopjes ;-), daarbij is vooral de lagetonen weergave veel beter van dit soort headsets is mijn ervaring.

 • Profielfoto
  Macteach

  Te duur. De iPod Mini lijkt mij de weg te gaan van de Cube: mooi ding, leuk bedacht maar te veel concurrentie van Apple zelf met de standaard iPod. Of HEEL veel in prijs verlagen of gedoemd te mislukken en bijgeschreven te worden in de geschiedenis als de nieuwe Cube…

 • Profielfoto
  Jordan_D

  Geen gek ding die mini iPod. Maar voor het bedrag had ik de neoprene armband en die dikke in ear headphone gedaan. Dan wordt het wel weer redelijk.

  En toch wacht ik op nog iets vetter van Apple dit jaar.

 • Profielfoto
  Pharris

  249,- voor 4 GB en voor 50,- meer heb je 15 GB ?!
  Volgens mij klopt er iets niet helemaal… Of kunnen die Yanks niet rekenen met al die pasteltinten op hun netvlies? :p

  Ik vind het persoonlijk nog steeds een beetje bezopen om zo’n kleine 600 gulden (ik reken nog steeds om, ja!) aan een walkman te besteden! Kijk, doe je het nu voor de helft van de prijs, dan valt er misschien wat voor te zeggen. Maar vooralsnog is en blijft het bij Apple hetzelfde liedje: we maken mooie dingen, maar je moet er (erg) veel geld voor neerleggen… ;)

 • Profielfoto
  153957

  Pharris, dat klopt wel, maar de 15 GB is wel grooter, de mini is meer voor mensen die niet vele nodig hebben, en bijvoorbeeld gaan sporten of zo

  Ik snap alleen niet hoe de iPod mini in de Belt clip en armband blijft zitten, is die klem zo strak dat de iPod niet los kan gaan?? of zit een geheim gaatje waardoor die blijft hangen?

 • Profielfoto
  tomfeys

  Te duur, hier in België in de krant staat dat hij rond 100 euro ging kosten. Ik zou er direct een kopen. Maar nu ik zie dat het rond de 250 is :(

 • Profielfoto
  nilles

  nee, in europa komt hij ergens in de 300 euro te liggen.

 • Profielfoto
  Skip

  Ik ga volgende week naar Canada en had me het ook uitgedacht er daar eentje te kopen. Alhoewel Canada Noord-Amerika is is er geen iPod mini te vinden op de Canadese Apple site…. :(

 • Profielfoto
  koningsj

  Moet je naar de apple beurs gaan, daar kan je volgens mij al die apple ‘stuff’met fixe korting krijgen… Heeft iemand een idee hoeveel dat zo schelen, ik ken namelijk die daar heen gaat:p