Apple brengt inderdaad GarageBand uit

Door: Lucas Raggers - 9 reacties

Apple heeft vandaag een nieuwe applicatie uitgebracht. Het heet GarageBand en is vanaf nu onderdeel van iLife. Wat kun je met GarageBand? Met GarageBand kun je zonder veel moeite je eigen muziek maken. Dat kan op verschillende manieren. Allereerst neemt het live op via midi, USB of microfoon.
Daarnaast beschikt het over 50 software instrumenten. Dit betekent dat je met je keyboard een orkest kunt dirigeren, een ‘echte’ Bösendorfer kunt bespelen en je kunt natuurlijk ook op verschillende soorten gitaren raggen.
Mocht je niet handig zijn in het spelen op een keyboard, dan biedt GarageBand uitkomst. Net als Sountrack bevat GarageBand ruim duizend loops waardoor je zonder muzikaal gevoel toch nog een redelijke prestatie kunt neerzetten.
En mocht je de 50 instrumenten en 1000 loops wat weinig vinden, dan kun je een extra ‘Jam Pack’ kopen. Voor 99 dollar krijg je dan nog eens 100 nieuwe instrumenten en meer dan 200 extra loops.

GarageBand

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  pimpel

  op dit programma zat ik te wachten sie, echt zalig, alleen vind ik nergens iets over kwaliteit opname ….?
  steve jobs did it again

  :D

  nu nog geld voor een g5, hmm, probleem, tja, student zijn betekent veel dromen hee :d
  misschien kan ik zon site openen, sponsor mijn g5;)

 • Profielfoto
  ElectricCat

  Geweldig he…..
  :p

 • Profielfoto
  Mac Marcel

  Is het net zo goed als SoundTrack? En kun je ook de SoundTrack Loops gebruiken in GarageBand?
  Kortom: heb ik voor niets € 300,- uitgegeven? Hoe zit het met de effecten?
  Ben dus heel benieuwd naar de eerste ervaringen. Als het qua kwaliteit zich verhoudt als iMovie tot Final Cut Express, is de lage (wat heet, ONTZETTEND lage prijs) logisch.
  Ben benieuwd of er ook third party instrumenten voor beschikbaar komen naast de standaard en add on pack, want het aantal is wel erg laag. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

 • Profielfoto
  gap

  Ik wilde net Amplitube Live kopen, maar daar wacht ik nog maar even mee :)

 • Profielfoto
  MacAttack

  Ik snap echt niet hoe ze aan die prijs komen er moet iets fout zijn met garage band maar ik kan het niet vinden, als ik het zo bekijk is het pakken beter dan Soundtrack. Het is gewoon Soundtrack met midi, instrumenten, meer effecten en zelfs opname!! waar zit dan het addertje dat het een frractie kost van wat Soundtrack kost? ???

 • Profielfoto
  Meltdown

  Het addertje is het lage aantal loops. Deze kosten veel geld om ze te produceren.
  Vandaar de lage prijs.

 • Profielfoto
  Voodoo

  Hier zat ik ook op te wachten!!!! Ik stond zelfs op het punt om Logic te kopen!!!!

  SUUUUUPPPPPEEEERRRCOOOOOLLL!!!!!!!

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik begrijp dat je ook kunt opnemen met dit appje, ik vraag me af of ik ook de output van me audiomixer hiermee kan opnemen, zodat ik als ik aan het draaien ben m’n draai set kan recorden ,dat zou wat wezen;-)

 • Profielfoto
  justketchup

  ik ben bang dat Logic misschien toch iets meer te bieden heeft hoor;)

  maar weet iemand misschien echt het antwoord op de vraag van Marcel? Want ik ben het verband ook een beetje kwijt, is het nu echt `zoiets als 1. FCP 2. FCE 3.iMovie, maar dan 1. Logic, 2.Soundtrack, 3. Garageband? (vergelijking klopt niet helemaal dat snap ik, Logic heeft op zich erg weinig te maken met die ander twee, maar zou dit de strategie zijn?!)