Agentschap Telecom neemt iTrips in beslag

Door: Adriaan Mol - 31 reacties

Op Nu.nl is te lezen dat er duizenden FM-zendertjes uit de handel zijn genomen in Nederland door het Agentschap Telecom. Met deze FM-zendertjes kun je op kleine afstand een FM frequentie uitzenden om zo bijvoorbeeld je iPod muziek door je auto radio te horen. Het probleem echter is dat recentelijk radiostations miljoenen euros hebben uitgegeven aan een FM-frequentie. Om een FM-frequentie te gebruiken is een vergunning nodig.

Onder deze FM-zendertjes valt onder andere de Carbaby en de iTrip van Griffin Tehnology. Afgezien dat deze FM-zendertjes op erg kleine afstand werken heeft het Agentschap Telecom toch besloten ze uit de handel te halen.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  M

  Ben ik ff blij dat ik hem vorige week heb gekregen:D

 • Profielfoto
  Zodiack

  :D Van de mijne zulle ze motte ze afblijve
  R*t op zeg, stelletje pl…………………..

 • Profielfoto
  zakalwe

  “You will only get my iTrip if you pry it from my cold, dead hands”

 • Profielfoto
  apenstaartje

  All your iTrip are belong to us!

 • Profielfoto
  apenstaartje

  Maarre, als ze nou eens wat fatsoenlijks op de radio zouden uitzenden, dan hadden we natuurlijk die iTrips helemaal niet nodig he…;)
  En zo ver komen die dingen toch ook weer niet, een metertje of nog wat?…

 • Profielfoto
  Pjotr

  Als ze alles uit de handel willen nemen dat gebruikt maakt van FM, wordt het ook tijd diverse draadloze toetsenborden uit de handel te nemen, ook de draadloze muizen. Ik geloof dat mijn magnetron nog meer uitzendt met een groter bereik dan de iTrip. Normaliter ben ik geen aanhanger van complot theorien maar indien dit verhaal waar is, dan zit Bill Gates er achter. Alle semi overheidbedrijven en de overheid incluis worden helemaal geil van Bil en zijn trawanten. Dit is het tegenoffensief van MS tegen AAC en de iPod. Wat ik je brom!!! Wat een onzin zeg !! Is zo onzinnig dat het klinkt als een broodje aap.

 • Profielfoto
  tennapel

  Pjotr, jongen, koop een nieuwe magnetron want je hoofd gaat koken van de straling van je huidige.

  De FM-band bestaat uit een heel scala aan frequenties die allemaal gereserveerd zijn voor doeleinden. Radio is er 1 van. In bijna alle Europese landen (en niet alleen Nederland) is het verboden om de zenders (hoe gering ook) in de aan de radio toegewezen spectrum te hebben zonder uitzendlicentie. Dat was bekend, de iTrip mag gewoonweg niet volgens de wetgeving. Dat die wetgeving aangepast mag worden is een ander verhaal.

  Het argument “dan luisteren ze niet naar mijn duur betaalde radiofrequentie” is kul, want als ik een cd opzet in de auto luister ik ook niet. Het is dus een beetje zielige actie van de FM-politie.

 • Profielfoto
  iAgree

  Ik geloof dat de bezitters dus een toekomstig collectable gadged er bij hebben dan ;-)
  iTrip te koop 150 € , lol.

 • Profielfoto
  nankovic

  iTrip Rulez!! :)
  Heb hem vorige maand gekregen. Jammer dat nl. hier niet in gedoogd. Waar maken ze zich druk om?

 • Profielfoto
  sctemme

  Da’s natuurlijk uiterst lullig, maar niet echt exotisch. Toen ik nog in Nederland werkte, kregen we de eerste 802.11b PC-kaartjes van Farallon binnen. We hebben toen redelijk grondig uitgezocht (bij de Radiocontroledienst) of dat wel mocht, en het bleek dat de 2.4GHz band vrij is beneden een bepaald zendvermogen.

  De FM radioband is een stuk strakker gereguleerd. :sealed:

 • Profielfoto
  DEMON

  Maak je hem toch gewoon zelf?

 • Profielfoto
  Adriaan Mol

  @DEMON: Gewoon zelf? Als je de instructies mij kan mailen kunnen we wellicht wat op MacOSX.nl plaatsen.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Het zal best zo zijn dat mijn draadloze (FM) lichtknop bediening (HEMA), mijn draadloze toetsenbord en muis van onbekend (B) merk, wel van FM gebruik maken maar niet van dat deel van FM (?) dat verhuurt is. Uitzenden met een bereik van 3 meter is ongeveer hetzelfde als niet uitzenden. Er heeft niemand last van in ieder geval. Vanwege deze FM politie actie ga ik geen lid worden van een omroepclup, ga ik mijn omroepbijdrage (proberen te) ontduiken en luister ik de aankomende twee weken niet meer naar muziek op FM.

 • Profielfoto
  tennapel

  De omroepbijdrage is een aantal jaren geleden al afgeschaft. Helaas :p

 • Profielfoto
  mika_janssens

  Djeezes, dat zijn daar echt een stelletje zielige strebers bij de FM-politie.:(

 • Profielfoto
  addyboy

  uhm.. denk je dat ik hem nog snel kan kopen ergens ???

 • Profielfoto
  Pasav

  Ik heb er ook een … Maar ik weet van niks dat het niet mag :P… bewijs het maar eens … man als ik hem op een halve meter van mijn radio hou kapt die er al mee … wat een gez…….

  Maare wie bied ,,:-)

 • Profielfoto
  lsmisch

  koop hem in Belgie
  Gelukkig lopen wij steeds een jaar of 2 achter.

 • Profielfoto
  June

  Je word er toch helemaal ziek van de wet geving hiero in nl :angry:

 • Profielfoto
  janvanes

  Het verschil met die afstandbedieningen is dat die keurig gekeurd zijn, en op toegewezen frequenties zenden (27 MHz, geloof ik). De reden voor zo’n keuring is dat (slechte, goedkope) zendertjes vaak op allerlei verschillende frequenties uitzenden terwijl dat niet de bedoeling is. Klinkt raar, maar waar…

  De wetgeving in Nederland wijkt in dat opzicht weinig af van de rest van Europa – behalve Frankrijk, waar je (in theorie) 6 maanden gevangenisstraf kunt krijgen voor het gebruiken van je Airport. Een paar van de Airport-kanalen zijn daar nl. toegewezen aan Defensie.

 • Profielfoto
  jkazius

  Ik was gistermiddag in allereil naar de RAF gegaan en daar hadden ze telefoon gekregen van het hoofdkantoor dat ze AB-SO-LUUT geen iTrip meer mochten verkopen! Net te laat dus. Toch maar even die maat van me bellen die nu in de VS is en over twee weken terug komt…

  Belachelijk blijft het natuurlijk wel. Was één van de drie M’s van Balkenende niet “Minder regels”? Dus als je met 3 kilo coke binnenkomt versoepelen we de regels, maar o wee als je naar je muziek wil luisteren in de auto… stel je voor zeg! Nederland op zijn smalst dus weer…

 • Profielfoto
  zebaz

  Ik heb net 4 maanden geleden een site voor iemand gemaakt voor de promotie van de carbaby.

  Schiet lekker op.

 • Profielfoto
  Peter Fitskie

  En zo blijven nog dagelijks hele horden door het rode verkeerslicht rijden.

 • Profielfoto
  Elger

  wat een stelletje zielige gasten daar zeg… alsof die supergrote straalzender van 1000w op zon itrip nou uitmaakt. Het is juist ideaal dat je lekker je eigen muziek in de auto kan luisteren via de radio; dat vraagt dus om een autoradio die mp3cd’s ondersteunt. Nou… mocht ik em willen hebben bestel ik em wel vanuit een ander land. Ofja, je kan em natuurlijk ook gewoon zelf bouwen (mocht je hier verstand van hebben; ik niet dus). ??? :angry: :sealed:

 • Profielfoto
  Rolf

  blijkbaar zitten ze daar ook al op een ‘prestatiebeloning’ , net als bij de politie. Ze moeten vooral iets VAAK doen ( maakt niet uit WAT) en liefst ongevaarlijk. Genoeg redenen om tegen de iTrip criminelen HARD op te treden. ;)

 • Profielfoto
  Pasav

  Er zijn nog dealers die ze hebben voor 3G iPod …:D

 • Profielfoto
  jkazius

  Als die dealers ze verkopen zijn ze strafbaar… EN TERECHT!!!!!! HET IS TOCH WERKELIJK GODSGEKLAAGD DAT MENSEN ZOMAAR HUN EIGEN FM ZENDER KUNNEN HEBBEN TERWIJL GROTE RADIOPARTIJEN DAAR MILJOENEN VOOR HEBBEN BETAALD!!! Vandaar dat Veronica op mijn radio wat slecht doorkomt. Zenden dus uit met een iTrip, lijkt me duidelijk… Wat een geneuzel van de nederlandse bureacratie… BWAH!!!! Poepland met poepregels en een poep minister-president…

 • Profielfoto
  Spongebob

  werkt een iTrip ook als je hem inplugt op een ibook of op je tv? als ik me niet vergis plug je de iTrip gewoon in de uitgang van de hoofdtelefoon. Indien dit het geval is, schaf ik ‘m aan!

 • Profielfoto
  wacky

  Haha, Ik heb mijn iTrip al een jaar, voor de eerste generatie iPods.

  Maar zo goed werkt hij ook weer niet, je moet een schone frequentie hebben om een beetje kraak vrij te kunnen ontvangen.
  Dus een hoop gezeik om dat ding, zelfs de auto naast je zou het signaal bijna niet kunnen ontvangen dus hoe je nou problemen kan veroorzaken in de ether is mij een raadsel, of je moet de iTrip aan hebben en je iPod op aparatuur in het ziekenhuis leggen ofzo…

  ivm de slechte ontvangst heb ik hem maar open gemaakt, en de antenne verlengt met een draadje van 65 – 85 cm, nu 100% goeie ontvangst.. hihih ook voor de auto’s naast me….

  Ook leuk via ipodhacks.com een schema om de iPod op te voeren

  http://www.ipodhacks.com/modules.php?op=modload&name=Forum&file=viewtopic&topic=1817&forum=2

  Misschien moet ik dat ook maar doen…. maar dan gelijk nog meer vermogen, alleen om de Agentschap Telecom te pesten….

 • Profielfoto
  jkazius

  …een bekende apple winkel bij mij om de hoek (0348) had er zojuist nog 34. 33 nu dus:)

 • Profielfoto
  ibowoman

  heeft iemand een tip waar je een overzichtje van lege frequenties vindt?
  tnx:D