JeePee
JeePee Nieuws 2 december 2003
Leestijd: 1 minuut

Reparatieprogramma’s uitgebreid getest!

Op TidBITS is een uitgebreid artikel te lezen van David Shayer. Hij heeft in het verleden o.a. gewerkt aan Norton Utilities en heeft nu 5 reparatieprogramma’s aan een uitgebreide test onderworpen, het gaat om de programma’s: DiskWarrior, Norton Utilities, Drive 10, DiskGuardian en Schijfhulpprogramma. Interessant is vooral dat het nieuwe programma DiskGuardian in het rijtje staat. Dit programma is nog niet zo lang op de markt en tot nog toe is niet veel bekend over de werking van het programma. Op het moment van testen was TechTool Pro 4 helaas nog niet klaar, wellicht kunnen we daar in de nabije toekomst een test over lezen.

Wie als winnaar uit de test komt ga ik niet verklappen, wel kan ik zeggen dat Norton Disc Doctor, ondanks slechte ervaringen bij veel Macgebruikers, niet slecht uit de test kwam… Verder komt duidelijk naar voren dat reparatieprogramma’s een boel problemen kunnen oplossen en je flink wat tijd kunnen besparen. Zo kun je natuurlijk bij problemen je systeem opnieuw installeren en je backup aanspreken, maar aangezien hier aardig wat tijd in gaat zitten, zijn reparatieprogramma’s zeker het proberen waard. Een combinatie van verschillende reparatieprogramma’s en een goede backup zijn en blijven nog steeds een aanrader!

Het artikel op TidBITS is door de nederlandse vertaalploeg van TidBITS vertaald en daardoor gemakkelijk te lezen. Mocht je het artikel te lang vinden, kijk dan bijna onderaan voor de conclusie…

Nederlandse vertaling van TidBITS

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.