JeePee
JeePee Nieuws 19 december 2003

Ook genoeg van het opstartgeluid?

Iedere keer als je je Mac aanzet, hoor je hem weer, het opstartgeluid, ook wel de ‘Chime’ genoemd. En iedere keer denk je weer: “Oh ja, volgende keer even een koptelefoon inpluggen bij het aanzetten…” Toch wel jammer dat dat geluid zo hard staat…

Er zijn al diverse discussies geweest op diverse sites, maar echte oplossingen, zonder Terminal…. ho maar… Toch is er wat aan te doen. Via MacFixitForums kwam ik op het spoor van een PrefPane, oftewel een kleine uitbreiding van Systeemvoorkeuren, die je de mogelijkheid geeft om je opstartgeluid zachter te zetten of eventueel uit… Zo hoef je niet steeds je koptelefoon in te pluggen of het geluid van je Mac helemaal uit te zetten, wanneer je je Mac uitzet…

Je kunt het via onderstaande link downloaden en er zit wat leesvoer bij, maar dan moet je wel Japans kunnen lezen… Een installer en uninstaller zitten bijgevoegd en verder is alles op de gebruiksaanwijzing na in het Engels, voor de meesten dus geen probleem.

Update: Inmiddels bestaat er een engelse site, dus wanneer je Japans niet zo best is, geen paniek.

Download de Opstartgeluid-PrefPane

Met dank aan Rolf Boelens voor de verwijzing naar de engelse site.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ook genoeg van het opstartgeluid?
Sluiten