DeX
DeX Nieuws 14 december 2003

MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

Nieuws
Waarschijnlijk wordt kerst in Tokyo niet op dezelfde manier gevierd zoals wij hier gewend zijn, maar met een tijdje in de rij staan voor je kerstinkopen, hebben de mensen daar geen enkele moeite. Bij de opening van de Apple Store in Tokyo stond namelijk een rij van minstens 1000 mensen! De rij is zó ontzettend lang dat het misschien meer op een flash-mob lijkt dan op een poging om voor de jaarwisseling de Apple Store nog binnen te komen, maar bekijk deze pagina en oordeel zelf
Overigens bleek de grote populariteit van Apple deze week ook weer eens uit de iTunes Music Store, want daar werd de grens van 20 miljoen downloads doorbroken.

Microsoft is intussen het belang van veiligheid op computergebied ook in gaan zien. Ze willen namelijk het aantal patches terug gaan brengen naar één per maand. Het voordeel voor Microsoft van deze actie, is dat ze op deze manier waarschijnlijk minder vaak negatief in het nieuws zullen gaan komen. Als er bijvoorbeeld 3 lekken gevonden worden in Internet Explorer, wordt daar 1 patch voor uitgebracht, waardoor het lijkt alsof er maar één lek gevonden is.
In een poging het gestuntel van Microsoft te compenseren, kwam een zogenaamde TechAnalyst met een ‘analyse’ op de proppen waarin hij uit de doeken deed dat Mac OS X ook lekken bevat. Nou, daar worden we wel even stil van…

Nu de dagen steeds korter worden, de kerstbomen opgetuigd en de huizen feestelijk verlicht worden, is het ook weer tijd om kerstkaarten te versturen. Via MacOSX.nl kun je nu online een typische Mac-kaart versturen naar iedereen met een e-mailadres. Je kunt kiezen uit 3 kaarten.

Forum: De Lounge
– De MacOSX-mas borrel komt steeds dichterbij (je kunt je tot vóór 16 dec nog opgeven!)
– Over de arrestatie van Saddam Hoessein gisteren loopt een thread.
– De Smarts van tegenwoordig zijn ook niet meer wat ze geweest zijn
– Help Amsterdam even met het stemmen op een klusreclame.

Tot volgende week!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week
Sluiten