Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 7 december 2003
Leestijd: 1 minuut

MacOSX.nl Exposé – Kijk op de afgelopen week

Nieuws
Belangrijkste nieuws van de afgelopen week is de geboorte van een nieuwe koninklijke baby. En dat zegt veel over het nieuws in Apple land. Laten we hopen dat deze rust de spreekwoordelijke stilte is voor de Keynote storm in Januari.

Op de BBC was donderdag een documentaire gewijd aan de zoektocht naar de machtigste man in computerland. Die strijd ging tussen Steve Jobs en Bill Gates. Volgens de presentator was Bill gates de winnaar, maar volgens 81% van de online stemmers was Steve de machtigste. Voor wie de uitzending gemist heeft, is hier een filmpje van het programma in AVI formaat te bekijken (190Mb groot). Discussie hier.

De verkoop van iTunes Gift Certificates moest vrijdag helaas gestaakt worden. Het is niet meer mogelijk om in grote hoeveelheden certificates in te slaan (Apple heeft deze mogelijkheid geblokkeerd). Dat is treurig nieuws, want nu zijn we weer overgeleverd aan de grillen van de platenbazen in Europa.

Tot slot nog opmerkelijk nieuws in Mac-forumland. Er is op dit moment een volksverhuizing gaande van leden van AppleBits naar MacNed. Dit nadat beheerder Arne had gemeld weinig heil meer te zien in het voortzetten van het forum van AppleBits. Gelukkig bood MacNed bij voorbaat al onderdak aan de AppleBitters, waardoor er geen Maccers op straat zullen belanden.

Niet te vergeten was deze week de iSint met zijn iPieten-suite weer in het land, hopelijk heeft-ie menig Macgebruiker blijgemaakt met een nieuwe iPod of een nieuwe G5 o.i.d.
De voorpagina is inmiddels een beetje aangepast aan de decembersferen.

Forum
– De MacOSX.nl liefdessoap beleeft een romantische ontknoping..!
– De onbetwiste bulk poster Amsterdam was deze week jarig! Nog één keer gefeliciteerd Ams!
– Het was verder natuurlijk ook weer tijd voor de jaarlijkse volkstelling op MacOSX.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.